Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Andrić u Vuku – Obeležavanje 125 godina od rođenja Iva Andrića

OŠ ,,Vuk Karadžić” dala je svoj doprinos značajnoj godišnjici u svetu književnosti. Nizom aktivnosti obeleženo je 125 godina od rođenja našeg Nobelovca Iva Andrića i ukazano na ,,epsku snagu kojom je oblikovao teme i prikazao sudbine ljudi tokom istorije svoje zemlje“.

Prisutni su na prezentaciji mogli da prate biografiju pisca, dok su nastavnici čitali odlomke iz Andrićević dela. Članovi bibliotekarske sekcije prikazali su na hameru njegov život i delo, dok su citati bili ispisani na drvetu u vidu duboreza. Napravljena je izložba svih Andrićevih dela kojima raspolaže školska biblioteka.

 

 

 

Pripovetka ,,Aska i vuk“ dramatizovana je na sceni pokazujući kako umetnost pobeđuje surovu stvarnost, a da samo oni koji ,,ostanu ravnodušni prema knjizi lakomisleno osiromašuju svoj život“.

 

 

 

 

 

Komentari

Za komentarisanje potrebno je prijaviti se (ulogovati) na vaš Facebook nalog. Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.