Jug Srbije Lebane Sport Vesti

Održani X sportski susreti dnevnih boravaka dece sa smetnjama u razvoju u Lebanu

Danas su u Osnovnoj školi “Vuk Karadzić” u Lebanu, održani X sportski susreti dnevnih boravaka dece sa smetnjama u razvoju. Manifestaciji je prisustvalo petnaest dnevnih boravaka iz petnaest različitih gradova i opština južne i jugoistočne Srbije. Više od sto takmičara nadmetalo se u pet različitih sportskih disciplina: bacanje čunjeva, skok u dalj, bacanje lopte na koš, šutiranje na gol, pikado.
   
   
   
   
   
   
   
   
Najveći broj medalja poneli su takmičari iz dnevnog boravka Bor.
Za dnevni boravak “Sunce” iz Lebana pehar i zlatnu medalju za osvojeno prvo mesto u pikadu izborio se Milan Bogdanović iz Grgurovca.
Na današnjim susretima bilo je više od 180 gostiju.
   
   
   
“Osnovi cilj godišnjih održavanja sportskih susreta dnevnih boravaka jeste socijalizacija dece sa smetnjama u razvoju, razvijanje i jačanje motornih veština dece kroz takmičenje u sportskim disciplinama, podizanje nivoa sigurnosti i socijalne uključenosti dece. Doprinos u realizaciji ovakvog dogadjaja je sveukupni, kako za same učesnike, tako i za nas koji neposredno učestvujemo u njegovim pripremama. Svaki grad ovog dela Srbije ima priliku da jednom u petnaest godina bude domaćin ovakvih sportskih susreta, koji u ljudima budi najiskrenije emocije, rekla nam je direktorica Centra za socijalni rad u Lebanu, Dragana Gocić Vukadinović.
   
   
   
   
Domaćin  sledećih sportskih susreta je dnevni boravak iz Bora.

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.