Medveđa Vesti

Opština Medveđa pruža podršku početnicima u biznisu

Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, uz tehničku podršku Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj opštine Medveđa, održao je obuku za početnike u biznisu i tako olakšao realizaciju poslovne ideje potencijalnim preduzetnicima i pružio pomoć građanima oko podsticaja za pokretanje sopstvenog posla.

Medveđa – U toku je realizacija projekta podrške početnicima za započinjanje posla – Start up koji realizuje Razvojna agencija Srbije  u saradnji sa akreditovanim regionalnim razvojnim agencijama. Za opštinu Medveđa nadležna je Agencija za razvoj jablaničkog i pčinjskog okruga iz Leskovca. Opšti cilj Projekta je razvoj i promocija preduzetničkog duha i podsticanje preduzetništva žena, mladih i socijalnog preduzetništva, kao i unapređenje efikasnosti i institucionalne podrške poslovanju i razvoju mikro, malih i srednjih privrednih društava i preduzetnika.
Paket podrške obuhvata: realizaciju obuka, bespovratna sredstva i mentorsko praćenje MMSP i preduzetnika. Projekat će pružanjem nefinansijske i finansijske pomoći podržati osetljive ciljne grupe, kroz edukaciju o pokretanju i vođenju posla, obuke za započinjanje biznisa i izradu biznis plana, bespovratnu pomoć za finansiranje najboljih poslovnih ideja i mentoring za privredne subjekte u ranoj fazi razvoja. Pravo na korišćenje bespovratnih sredstava imaju fizička lica koja nemaju zaposlenje, ali imaju kvalitetnu poslovnu ideju za samozapošljavanje.
Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, uz tehničku podršku Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj opštine Medveđa, održao je obuku za početnike u biznisu i tako olakšao realizaciju poslovne ideje potencijalnim preduzetnicima i pružio pomoć građanima oko podsticaja za pokretanje sopstvenog posla.
Sastanku za početnike u biznisu, koji je održao Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, prisustvovao je i predsednik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić sa saradnicima koji je istakao da opština Medveđa čini velike napore da preko Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj na lokalnom nivou, Centra za razvoj jablaničkog i pčinjskog okruga na regionalnom i ostalim institucijama koje se bave upravljanjem projektima i politikom zapošljavanja, doprinese što većem uključivanju mladih i ostalih u pokretanju privatnog posla. Mi se danas na ovaj način priključujemo projektu „Godina preduzetništva Vlade Republike Srbije“. To je program kroz koji će građani imati mogućnost da konkurišu za pokretanje sopstvenog posla, a u cilju razvoja preduzetništva na teritoriji naše opštine.
Svim potencijalnim preduzetnicima želim puno uspeha u realizaciji svojih poslovnih planova, a opština Medveđa će Vam uvek biti na raspolaganju u domenu svojih mogućnosti i ovlašćenja“ – reči su predsednika dr Arsića, koji se obratio prisutnima zvanično otvorivši sastanak.
Prijave za prvu fazu Projekta, sa potrebnom dokumentacijom treba dostaviti najkasnije do 20. juna 2016. godine poštom ili lično Centru za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga u Leskovcu.
Sve potrebne informacije, kao i projektnu dokumentaciju možete preuzeti na sledećem linku: http://ras.gov.rs/sr/razvoj-preduzetnistva/otvoreni-pozivi-konkursi/javni-poziv-za-dodelu-paketa-podrske-u-okviru-projekta-podrske-pocetnicima-za-zapocinjanje-posla-start-up-2 ili u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj opštine Medveđa.