Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Predstavljena nova oprema koju su grad Leskovac i Dobrovoljno vatrogasno društvo dobili od Vatrogasnog saveza Srbije

Nova oprema koju su grad Leskovac i Dobrovoljno vatrogasno društvo dobili od strane Vatrogasnog saveza Srbije u vrednosti od 750 hiljada dinara, predstavljena je danas. Radi se o motornoj vatrogasnoj pumpi, ključevima za hidrante, ručnim protivpožarnim aparatima, alatu, specijalnim makazama za sečenje armature i kompletima za prvu pomoć i opremu za pomoć tokom elementarnih nepogoda izazvanih poplavama.

„Ova donacija je od izuzetnog značaja za naš grad. Oprema koja je stigla, koristiće se za gašenje požara, kao pomoć vatrogascima spasiocima i biće smeštena u magacinu Gradske uprave, Odeljenja za opštu upravu i zajedničke poslove i stavljena na raspolaganje našem Dobrovoljnom vatrogasnom društvu i zaposlenima koji se bave poslovima Civilne zaštite, kada za to postoji potreba“, istakao je Cvetanović i zahvalio se članovima Dobrovoljnog vatrogasnog društva na zalaganju, energiji i ljubavi prema poslu.

„Uskoro će biti završena i ulica Jug Bogdanova, gde je smeštena vaša Vatrogasno spasilačka jedinica, tako da će efikasnost biti još veća. Gledaćemo da u budućnosti napravimo novi centar vatrogasne službe, koji će biti dislociran, ali će za to biti potrebno mnogo sredstava, kako bi ulice koje idu prema vama bile jednosmerne“, rekao je Cvetanović.

Predsednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Mihajlo Jugović rekao je:

„Cilj Dobrovoljnog vatrogasnog društva je da unapredi zaštitu od požara. Naši članovi se dugo bave ovim poslom i to želimo da prenesemo mlađim generacijama, da bismo što više mladih uključili i podigli svest svih naših sugrađana o tome koliko je bitna dobra organizacija Dobrovoljnog vatrogasnog društva za povećanje bezbednosti“, i dodao da postoji veliko interesovanje mladih Leskovčana da pristupe ovom društvu.

infocentarjug.rs