Bojnik Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Vesti

U Bojniku je održana trideset druga sednica Skupštine sazvana po hitnom postupku

U Bojniku je održana trideset druga sednica Skupštine sazvana po hitnom postupku, na dnevnom redu je bilo šest tačaka.

Odbornici su razmatrali i usvojili Odluku o izmeni i dopuni srednjeročnog programa uređenja građevinskog zemljišta, Odluku o izmeni i dopuni programa uređenja građevinskog zemljišta za 2019. godinu, zatim Odluku o pribavljanju nepokrenosti u javnu svojinu neposrednom pogodbom, kao i rešenje o imenovanju Komisije za učestvovanje u postupku javnog nadmetanja.

Donošenje ovih odluka, kako je obrazloženo, neophodno je radi pribavljanja u javnu svojinu nepokretnosti kako bi se sačuvao objekat koji je od velikog značaja za građane opštine Bojnik.Objekat, koji je izgrađen osamdesetih godina, za potrebe Glavne autobuske stanice sa pet dolaznih i odlaznih perona, predstavlja vezu opštine Bojnik sa drugim opštinama i gradovima. Kupovinom ovog objekta od strane drugog lica, stanovnici bili bi odsečeni, od ostatka Srbije, iz tog razloga od velikog je značaja za opštnu  Bojnik i njene građane pribavljanje ove nepokretnosti u javnu svojinu.

Odbornici su na sednici upoznati sa dopisom Građevinske direkcije Srbije,u kome se predlaže konačno rešenje statusa započete izgradnje stambenog objekta na lokaciji ,,Svetog Save”. Naime, Građevinska direkcija Srbije predlaže, da opštini Bojnik ponudi da otkupi objekat za ukupnu cenu, u viđenom stanju prema nominalnom obračunu dosadašnjih ulaganja Direkcije,bez revalorizacije, u iznosu od 6.661.792 dinara sa rokom otplate od deset godina.

Izvor: Tv4S

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.