Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

U nedelju besplatni pregledi u Opštoj bolnici Leskovac

Ministarstvo zdravlja poziva građane Srbije da u nedelju 25. februara, u svojoj lokalnoj zdravstvenoj ustanovi, u periodu od 8 do 16 časova obave preventivni pregled, koji ovog puta podrazumeva oftalmološki pregled, kardiološke preglede i laboratorijske analize – tumor markeri prostate (PSA) i jajnika (CA 125), kao i merenje nivoa šećera u krvi. Ovoj akciji se i ovoga puta priključila i Opšta bolnica Leskovac.

Tom prilikom, svi građani Republike Srbije, i oni koji iz bilo kojeg razloga nemaju zdravstveno osiguranje, moći će da u više od 80 zdravstvenih ustanova širom Srbije obave preventivne preglede i tako pozitivno utiču na svoje zdravlje.

Ovo je šesta u nizu akcija besplatnih preventivnih pregleda, koje Ministarstvo zdravlja organizuje u cilju rane dijagnostike i prevencije bolesti,a u okviru kojih je, do sada, pregledano blizu 100.000 građana. Od tog broja, njih više od 2.000 je upućeno na dalju dijagnostiku, čime je još jednom pokazano da promocija prevencije kao načina brige o sopstvenom zdravlju nema alternativu.