Leskovac

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja na Sajmu obrazovanja u Leskovcu

U Leskovačkom kulturnom centru je u petak, 23.02.2018. godine održan DRUGI SAJAM OBRAZOVANjA na kome su maturantima sredenjih škola u Jablaničkom okrugu predstavljeni fakulteti i visoke strukovne škole sa svih univerziteta u Srbiji, njihove nastavne grupe, programi, kriterijumi za upis i polaganje prijemnih ispita, uslovi studiranja i druge pojedinosti vezane za akademski život.

Ove godine se Leskovačkim  srednjoškolcima predstavio i Fakultet Sporta i fizičke kulture iz Niša sa svojim obrazovnim  kapacitetima za studije prvog, drugog i trećeg stepena, kao i studije za inovaciju znanja i stručnog obrazovanja iz oblasti sporta i fizičkog vaspitanja.

Štand Fakulteta sporta i fizickog vaspitanja iz Niša, bio je jedan od najposecenijih. Pomocu promotivnog materiala i usmene prezentacije prisutnih studenata sa fakulteta, budući brucoši su se infromisali o svim specificnostima fakulteta u Nišu.

Na štandu Fakuteta sporta i fizičkog vaspitanja iz Niša zatekli smo Anju Lazić i Sanju Stanković, predstavnice fakulteta, koju su nam izmedju ostalog izjavile sledeće:

“Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja nalazi na Šangajskoj listi među 300 najboljih fakulteta i departmana koji se bave sportskim naukama. Studenti imaju mogućnost da rade sa vrhunskim profesorima i ljudima, da se stalno organizuju predavanja slavnih sportista i drugih iz sfere sporta. Imamo mogućnost korišćenja svih sportskih objekata u Nišu. Fakultet omogućuje svestran psihički i fizički razvoj, a kasnije mogućnost zapošljavanja u više pravaca ne samo kao profesora fizičke kulture”.