Jug Srbije Lebane Vesti

130 godina OŠ "Radovan Kovačević-Maksim" Lebane

Osnovna škola „Radovan Kovačević – Maksim“ svoj dan tradicionalno proslavlja 13. marta svake godine. Ove godine moto svecanosti bio je „Kako dobro ziveti sa sobom i drugima“.

Svečanost je otpočela školskom himnom, koju su izveli članovi školskog hora. Nakon himne prisutnima se obratio direktor škole mr Dragan Veličković.

 

Tom prilikom uručio je nagrade učenicima, koji su prošle školske godine postigli najbolje rezultate na takmičenjima i smotrama.

Nagrađeni učenici su: Aleksandar Ristić,  Isidora Krstić, Mladen Radić, Andrija Stefanović, Mihajlo Stojanović, Jelena Stanojević, Andrijana Stojanović, Veljko Petrović, Vuk Cerović, Kristina Ilić, Neda Cvetković, Staša Anđelković i Ksenija Trajković.

U bogatom programu učestvovali su učenici svih razreda. Posetioci su mogli da čuju kazivanje stihova na srpskom i romskom jeziku, kao i da čuju i vide najbolji literarni i likovni rad, raspisan povodom Dana škole, na temu: “Kad bi progovorila moja klupa”.

U programu je učestvovala i grupa pevača etno pesama, koja se već afirmisala kako u školi tako i šire.

U dramskom delu priredbe učenici su izveli duodramu “Plombirana gramatika” kao i skeč (jednocinku) “Jezik kosti nema, a kosti lomi”. Tom prilikom smo tragali za odgovorom na pitanje: Da li je vršnjačka netrpeljivost posledica različitih predrasuda (socijalnih,etničkih kulturoloških ili polnih) prisutna u našoj školi?

 Mnogobrojna publika iskrenim aplauzima nagradila je sve učesnike priredbe.

Nakon predstave, proslava je nastavljena svečanim ručkom, koji je organizovan u školskoj trpezariji.

Redakcija portala se zahvaljuje Vladi Ivkoviću, nastavniku srpskog jezika.

 

(ICJ)