Jablanički okrug Leskovac Vesti

TOL: Dani leskovačkog roštilja u Elin Pelinu (Bg)

U petak 09. juna 2023. godine, predstavnici Turističke organizacije grada Leskovca prisustvovali su svečanom otvaranju manifestacije „Šopski festival“ koji se organizuje u okviru „Šopskog praznika“ u Elin Pelinu u Republici Bugarskoj.

Tom prilikom, organizovana je priprema i degustacija leskovačkog roštilja, a putem propagandnog materijala promovisana je turistička ponuda Leskovca kao i najava predstojećeg „Karnevala“ i „Roštiljijade“.

Događaj je okupio veliki broj posetilaca, predstavnika opštine i uglednih zvanica koji su uživali u autentičnim leskovačkim specijalitetima i folklornim performansima i pesmi kulturno-umetničkih društava Elin Pelina. Svojim prisustvom, manifestaciju je uveličao ambasador Republike Srbije u Republici Bugarskoj, gospodin Željko Jović koji je izrazio oduševljenje organizacijom i istakao važnost ovakvih kulturnih događaja za promociju međunarodne saradnje i prijateljstva između dve zemlje.

Kao što je javnosti poznato, „Dani leskovačkog roštilja „ koji se organizuju u okviru „Šopskog festivala “ su jedan od rezultata  INTERREG IPA projekta „Magija sinergije“,  prekogranične saradnje Srbije i Bugarske, a koji obavezuje partnere na petogodišnjem recipročnom učešću na manifestacijama „Dani leskovačke mućkalice“ i  „Šopski festival“.