Društvo Jug Srbije Leskovac Vesti

Besplatni pregledi za sve građane

Opšta bolnica u Leskovcu u okviru jedinstvene akcije zdravstvenih radnika Srbije omogućila je na svom Internom odeljenju Doma zdravlja u Leskovcu besplatne preglede i konsultacije za sve zainteresovane sa zdravstvenom knjižicom ili bez nje.

Na internom odeljenju u Domu zdravlja, su organizovani besplatni lekarski pregledi za sve građane, bez obzira da li imaju overenu zdravstvenu knjižicu i zdravstveno osiguranje. Preko stotinu Leskovčana tako je dobilo mogućnost da proveri nivo šećera u krvi i rad srca, a po potrebi pacijenti su upućeni na pregled kod kardiologa i endokrinologa.

Akcija je realizovana u organizaciji Opšte bolnice Leskovac, a u sklopu akcije koju na nivou čitave Srbije sprovodi Ministarstvo zdravlja. Tim povodom, leskovački Dom zdravlja danas je posetio i državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Meho Mahmutović.

Prevencija je na prvom mestu i zbog toga su ovakvi pregledi jako važni. Imali smo situacije gde se ljudi osećaju dobro, nemaju tegobe ali su pregledom utvrđene određni problemi. Postoji veliko interesovanje i za preglde drugih specijalnosti i naša sugestija prema ministarstvu će biti da se i druge specijalnosti uključe u ovu akciju zaključeno je ovom prilikom.