Lebane Vesti

Blagodatni oganj sutra u hramu Svete Petke u Bošnjacu

Blagodatni oganj će i ove godine iz Jerusalima stići u Srbiju, a doček je zakazan za 30. april. U SPC navode da će njihova delegacija, koju će predvoditi episkop slavonski Jovan, zajedno sa državnim predstavnicima otputovati na Veliki petak u Jerusalim da bi narednog dana učestvovali u dočeku silaska blagodatnog ognja, koji se inače čudesno pojavljuje svake godine uoči Vaskrsa, i to prilikom molitve patrijarha jerusalimskog i sve Palestine Teofila.

Crkva Bosnjace 02
Hram Svete Petke u Bošnjacu.

I u hramu Svete Petke u Bošnjacu sutra izjutra biće donešen Blagodatni oganj. Kako je za naš portal rekao Arhijerejski namesnik i starešina hrama u Bošnjacu protonamesnik Dalibor Stefanović, njime če pre jutrenja koje počinje u 7 sati biti upaljene sveće. Nakon jutrenja i litije svečana Vaskršnja litrugija u crkvi u Bošnjacu počinje u 8 sati. Vernici koji sutra budu u crkvi u Bošnjacu moći će da upale svoja kandila od Blagodatnog ognja.

 

 

 

Crkva Bosnjace 01

Nakon svečane Vaskršnje liturgije biče organizovana i manifestacija, pre svega za najmlađe, pod nazivom Tucijada. Svečanu Vaskršnju prazničnu atmosfesru upriličiće i đački hor koji će izvoditi svečane pesme.