Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

ČOVEK VELIKOG SRCA: Stevan Škorić iz Kanade finansirao zamenu stolarije u osnovnoj školi u Konjinu

Istureno odeljenje lebanske osnovne škole „Radovan Kovačević – Maksim“ u Konjinu dobilo je novi izgled zahvaljujući Stevanu Škoriću, humanom čoveku iz Splita koji već 20 godina živi u Kanadi.

„Gledao sam emisiju sa Tamarom u akciji, koja se emituje na RTS kanalu. Ona je tada pomagala nekoj porodici iz Grgurovca i tada je obišla osnovnu školu u tom selu. Video sam da je škola u jako lošem stanju i bio sam veoma tužan. Poželeo da nekako pomognem, pozvao svoje prijatelje i predložio im da mi se priključe u ovoj originalnoj ideji. Prhivatili su sa zadovoljstvom. Sakupili smo oko 5.000 kanadskih dolara, što je oko 300.000,00 hiljada dinara. Kontaktirali smo, direktora škole i on je nama predložio školu u Konjinu, kojoj je ova pomoć potrebnija zbog većeg broja dece“- priča za Info centar juga Stevan Škorić, i ne krije svoje zadovoljstvo i sreću, jer se kako kaže njegova želja ostvarila.

Od prikupljenog novca zamenjena je stolarija u osnovnoj školi u Konjinu, selu sa 1300 stanovnika. Zajedno sa selom Ždeglovo, sa kojim je Konjino spojeno, ima oko 2500 žitelja. Ukupno u ovoj školi ide 36 đaka, a u ovoj godini u prvi razred krenulo 15 prvaka, dvostruko više nego prošle godine.

Stevana Škorića za opštinu Lebane ne veže nikakva rodbinska veza, rodom je iz Splita, živi u Kanadi a negova supruga je iz Beograda.

 

(Info centar juga)