Društvo Jablanički okrug Leskovac Vesti

Cvetanović obišao radove na rekonstrukciji škole u Živkovu

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović obišao je sa svojim saradnicima izdvojeno odeljenje OŠ „Vuk Karadžić“ u Živkovu, gde su u toku radovi na energetskoj sanaciji školskog objekta, u vrednosti od 5,3 miliona dinara.

Aleksandra Pavlović, član Gradskog veća grada Leskovca, istakla je da je cilj da sva deca na teritoriji grada Leskovca imaju jednake uslove za školovanje, bilo da žive u samom gradskom jezgru ili van grada.

„Trenutno se na školskom objektu u Živkovu izvode radovi na energetskoj sanaciji vrednosti 5,3 miliona dinara. U ovaj objekat je do sada uloženo još 12,5 miliona dinara kroz prethodne radove. Podsetiću vas ovom prilikom i na rekonstrukciju objekta matične škole u Pečenjevcu, gde je sa preko 5 miliona dinara izvršena energetska sanacija 2019. godine. Ova škola je samo jedan u nizu objekata na kojima se izvode radovi imajući u vidu da se tokom letnjeg raspusta vrši tekuće održavanje. Grad Leskovac na čelu sa gradonačelnikom Cvetanovićem je posvećen svim školama i izdvojenim odeljenjima bez obzira na broj učenika.“

Objekat će u potpunosti biti završen do 1. septembra kada i počinje nova školska godina.

infocentarjug.rs