Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Cvetanović održao sastanak sa direktorima osnovnih i srednjih škola

Danas je počelo drugo polugodište školske 2018/2019 godine i gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, održao je sastanak sa direktorima osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Leskovca.

Na samom početku sastanka prikazan je film o ulaganjima lokalne samouprave u prosvetu.

„Na nama je, a kada kažem mi, mislim na ljude na odgovornim funkcijama, ali i na svima vama, kao prosvetnim radnicima, da deci usadimo ljubav prema knjizi i obrazovanju. Zato što samo obrazovani mogu krčiti svoj put kroz život i biti stabilan stub društva na kojem su bile oslonjene, na kojem se oslanjaju, i na kojem će se uvek oslanjati ljudska civilizacija. Adekvatan sistem obrazovanja treba da bude dostupan svima, atraktivan, efektivan, funkcionalan, da postavi osnovu za dalje učenje i kontinuirano osposobljavanje,“ – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Gradonačelnik je pritom istakao da će se nastaviti sa ulaganjima u škole.

„Pored redovnog održavanja objekata, uređivaće se fasade, poboljšavati sistemi grejanja, izvršiće se sanacija sanitarnih čvorova kako bi učenici imali adekvatne higijenske uslove.

U osnovnoj školi u Grdelici urediće se spratni deo sa ulaganjem od skoro 2 miliona dinara. Škole Svetozar Marković, Bora Stanković u Vučju i Desanka Maksimović u Grdelici dobiće nove ograde i za te namene biće izdvojeno ukupno 9,6 miliona dinara.

Duže vreme problem je predstavljao oštećeni plafon u školi u Vučju. U njegovu sanaciju u ovoj godini biće uloženo preko 4 miliona dinara. Školu u Manojlovcu od ovegodine krasiće novi prozori sa ulaganjem od 4,6 miliona dinara“ – kazao je Cvetanović.

Sportski tereni biće izgrađeni u medicinskoj i osnovnoj školi u Pečenjevcu. Za te namene lokalna samouprava će izdvojiti 11, 5 miliona dinara.

Veliki projekat koji nas očekuju u 2019. godini i koji finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima je rekonstrukcija i energetska sanacija Turističko ugostiteljske škole u vrednosti od 119 miliona i energetska sanacija objekta škole Vasa Pelagić sa ukupnom vrednošću od 218 hiljada koji finansiraju EUPRO i grad.

Očekuje nas i druga faza rekonstrukcije objekta OŠ Josif Kostić.“

 

(Grad Leskovac)