Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

„Da pravo svako dete uživa lako“ naziv je ovogodišnje Dečje nedelje obeležene i u Lebanu

„Da pravo svako dete uživa lako“ naziv je ovogodišnje Dečje nedelje kojom se obeležava i 30 godina Konvencije o pravima deteta

Kao i svake godine ,tako i ove, Dečja nedelja je proslavljena i u školi „Vuk Karadžić“ u Lebanu nizom zanimljivih aktivnosti u kojima su rado učestvovali mališani od prvog do četvrtog razreda. Ponedeljak je bio dan za darivanje kreativnog, neobičnog poklona omiljenom drugu ali na tajni način, tako da je otkrivanje tajnog prijatelja kod dece izazvalo radoznalost i radost.

Crtanje po betonu u školskom dvorištu je tradicionalna aktivnost. Učenici su ukrašavali prostor oko škole pa je po završetku rada osvanula šarena livada dečjih crteža. Bilo je tu i šale, igranja, trčanja, druženja, sve ono što deca vole kada su napolju.

Za đake prvake priređen je program u školskoj biblioteci i uručene su im članske karte.  Sreda je protekla u takmičarskom duhu.

U centru Lebana organizovana je trka Crvenog krsta. Učenici su se takmičili po razredima,posebno dečaci, posebno devojčice. Medalje i dipolome nisu izostale za osvajanje nekog od prva tri mesta.

U četvrtak su u školskom dvorištu škole održane igre bez granica. Deca su se radovala ovim igrama jer svi su učestvovali i osetili se delom ekipe kojoj su dali doprinos. Preskakala se vijača, nadvlačio se konopac, skakalo se u džakovima, vodila se lopta i sve to vrlo uspešno i spretno. Glasno navijanje dece orilo se daleko što je izmamilo mnoge roditelje da budu posmatrači.

I došao je petak, najavljeni koncert pop pevačice Mari Mari koja komponuje i peva i dečje pesme. Plato ispred Doma kulture bio je ispunjen radoznalom decom. Pevačica je uspešno animirala prisutne i naučila ih svojim pesmama kroz interaktivni nastup. Dečja lica su bila vedra, nasmejana, pevalo se i igralo.

Dečja nedelja je protekla veoma lepo, deca su rado učestvovala u svim aktivnostima što je poruka odraslima da treba stalno organizovati nešto što bi ulepšavalo detinjstvo onih koji su budućnost škole, grada, zemlje.

 

(Info centar juga)