Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Vesti

„Deca za decu“ – održana humanitarna priredba u Medveđi

PU Mladost“ iz Medveđe deceniju i po organizjme humanitarne priredbe i novac sakupljen tom prilikom donira porodicama kojim je u tom trneutku najpotrebniji.
Sala Kulturnog centra u Medveđi juče je bila mala da primi sve one koji su želeli da prisustvuju priredbi i na taj način daju svoj doprinos ovoj humanoj akciji. Deca uzrast od 2 od 6 godina igrala, pevala, recitovala, a sve kako bi pomogli malenoj Jeleni Milošević iz Gornje Ravne banje.
Dečica od starije jaslene grupe do predškolaca su uz pomoć svojih vaspitačica prirpemili koreografije kako tradicionalne tako i malo modernije. U progrmau su učestvovala deca centralnog vrtića iz Medveđe i izdvojenih grupa ovog vrtića iz Gazdara, Rujkovca, Leca, Retkocera, Sijarinske banje, Ravne banje i Tulara.  Svoju tačku imala je i prirpemna predškolska grupa na albanskom jeziku.
Svoj doprinos ovoj priredbi dao je i frulaš i guslar Miljan Toković. Program je vodila vaspitačica Marija Vučković. 
Na samom ulazu u Kulturni  centar bila je postavljena kutija u kojoj je skupljan  dobrovoljni prilog.
Predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić ističe da su ovakve priredbe dokaz da solidarnost mežu ljudima i dalje postoji.
„Ovo je dokaz da kada je nekom pomoć potrebna svi se ujedinimo, i meni je drago da sala prepuna ljudi koji su želeli da pomognu. Jer nekom nečije malo nekom zaniči mnogo“ kaže Arsić. On dodaje da će opština i on lično uvek podržavati ovakve manifestacije i pomagati koliko su u mogućnosti.
Kako je bilo juče u Medveđi pogledajte u našoj foto galeriji.