COVID-19 Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

Deci sa autizmom i smetnjama u razvoju dozvoljeno kretanje tokom policijskog časa u pratnji jednog roditelja/staratelja

Centar za socijalni rad u Lebanu obaveštava sve roditelje dece sa autizmom da u skladu sa Uredbom Vlade Republike Srbije ( Dopunom Uredbe o merama za vreme vandrednog stanja) mogu se kretati sa svojom decom i u vreme trajanja policijskog časa i to u sledećim terminima: radnim danima od 17 do 20 časova, a subotom i nedeljom od 15 do 20 časova.

Pored dece sa autizmom za vreme trajanja policijskog časa moći će da se kreću i sva deca sa smetnjama u razvoju u pratnji jednog od roditelja/staratelja. Roditelji sa decom moćiće da se kreću na udaljenosti ne većoj od 200 m od mesta stanovanja. Preporučuje se roditeljima da za vreme kretanja sa s obom nose neke od dokaza kojim se potvrđuje postojanje razvojnih smetnji kod deteta, kao i da se prilikom kretanja pridržavaju preporuka Vlade RS uz korišćenje svih mera zaštite i prevencije.

Za sva pitanja ili dodatne informacije građani se mogu obratiti pozivom na broj telefona Centra za socijalni rad u Lebanu016/843-203 ili putem e -mail adreselebane.csr@minrzs.gov.rs.
Info centar juga