Jug Srbije Vesti Vlasotince

Doček Pravoslavne Nove godine uz LED ekran

Za doček pravoslavne Nove godine 13.januara, na platou ispred zgrade opštine u Vlasotincu biće postavljen LED ekran na kome će se emitovati muzika. Posetioci će od 21 do 1 sat posle ponoći moći da se ugreju uz čaj, kuvano vino i rakiju.

Ove godine neće biti uobičajemog dočeka Pravoslavne nove godine uz estradne zvezde jer se je opštine Vlasotince pridružila inicijativi da sredstva predviđena za ovu namenu  preusmeri za pomoć bolesnoj deci čije lečenje ne pokriva redovno osiguranje. S obzirom na to da je u delu opštine i dalje na snazi vanredna situacija, članovi Opštinksog veća i ja, kao predsednik, smatrali smo da nije primereno da organizujemo doček ni uz loklane umetnike. Takođe, neće biti ni tradicionalnog prijema za predstavnike javnog, privrednog i kulturnog života koji, po običaju, organizujemo 13.januara“ –  kaže predsednik vlasotinačke opštine i komandant opštinskog Štaba za vanredne situacije Zoran Todorović.

Za organizaciju dočeka u petak na platou zadužen je Kulturni centar. Opština Vlasotince ranije je donela odluku da sredstva u iznosu od oko 400.000 dinara preusmeri za pomoć bolesnoj deci.