Leskovac Vesti

Donje Sinkovce – SNS uručio pomoć porodici Nikolić

Savet za društvene delatnosti Gradskog odbora Srpske napredne stranke, povodom Svetskog dana socijalne pravde, danas je porodici Nikolić u Donjem Sinkovcu uručio pakete sa školskim priborom, sredstvima za higijenu i osnovnim životnim namirnicama.

Zbog zdravstvenih problema trenutno nisam u mogućnosti da zarađujem i da svojoj porodici obezbedim normalne uslove za život, pa sam prinuđen da tražim pomoć preko nadležnih organa. Nama je svaka pomoć dobrodošla. Zahvaljujem se Srpskoj naprednoj stranci na ovoj donaciji koja nam puno znači, kao i svim ljudima koji su pomogli da moja porodica malo bolje živi, kazao je Vladica Nikolić iz Donjeg Sinkovca.

Ovaj bračni par ima troje dece, devojčicu i dečaka od 7 i 5 godina i bebu staru tri meseca. Žive samo od socijalne pomoći, a kako kažu, najveći problem su im dugovanja za komunalije, koja ne uspevaju da izmire.

Gradski odbor SNS Leskovac odlučio je da baš na današnji dan poseti porodicu Nikolić koja je materijalno ugrožena. Ovim gestom želimo da apelujemo na ostale političke organizacije  i privredne subjekte da realizuju slične aktivnosti, rekla je Ana Jović iz Saveta za društvene delatnosti SNS.

„Posebno smo ponosni na lokalnu samoupravu i gradonačelnika dr Gorana Cvetanovića koji je uveo tu novinu da se svakoj porodici koja je korisnik novčane socijalne pomoći iz gradskog budžeta obezbedi po 5 hiljada dinara za nabavku udžbenika i po tom osnovu je samo u prošloj godini preko 1000 dece dobilo udžbenike. Još jedna mera koja govori u prilog tome da grad brine osocijalno ugroženom stanovništvu je usvajanje odluke da se obaveze plaćanja grejanja oslobode domaćinstva korisnici novčane socijalne pomoći“ – rekla je Ana Jović dodajući da Srpska napredna stranka kao socijalno odgovorna politička organizacija podržava napore države i lokalne samouprave koji teže suzbijanju siromaštva.

 

(Izvor/Foto:Dnevnik juga)