Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Druga nagrada za promociju „Roštiljijade“ na 13. Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma u Kragujevcu

Nakon uspešnog predstavljanja na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu, Turistička organizacija grada Leskovca učestvovala je  na 13. Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma koji se pod sloganom „Izaberi svoje putovanje“ održao u hali Šumadija sajma u Kragujevcu od 24. do 26. novembra.

U prisustvu predstavnika resornih ministarstava, Ambasade Izraela, predstavnika turističkih organizacija i grada Kragujevca, sajam je otvorila narodna poslanica Nataša Jovanović. Prisutnima se na otvaranju obratila i direktorka Turističke organizacije Srbije, Marija Labović.Turističke potencijale i atrakcije tokom trajanja sajma  predstavilo je preko 50 izlagača, uglavnom lokalnih turističkih organizacija iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije.

   

I ove godine, na štandu TOL-a, turističku ponudu predstavile su  i kolege iz Turističkih organizacija Bojnika i Medveđe, te su posetioci sajma  imali priliku da se na jednom mestu upoznaju sa većim delom  ponude Jablaničkog okruga. Putem  propagandnog materijala i video prezentacija, prezentovana su sva značajna kulturna i zabavna dešavanja u našem gradu, prirodni potencijali i kulturno-istorijske znamenitosti.

Predstavljanje grada Leskovca na Sajmu ulepšala je promocija „Roštiljijade“, koju je Turistička organizacija grada Leskovca priredila u saradnji sa preduzećem „Mesokombinat“ i pivarom „Leskovačko pivo“. Tom prilikom,  mnogobrojni posetioci uživali su u gastronomskim specijalitetima našeg kraja. Poslednjeg dana Sajma uručene su nagrade najboljim izlagačima za najuspešniju promociju, najuređeniji izlagački prostor i najbolji promotivni material. Turističkoj organizaciji grada Leskovca dodeljeno je priznanje za osvojeno drugo mesto u kategoriji najuspešnije promocije.

Tokom sva tri sajamska dana organizovan je bogat program, stručna predavanja za izlagače, promocije i prateći zabavni sadržaji za posetioce, uz nastup kragujevačkih folklornih ansambala i pevačkih grupa.

infocentarjug.rs