Društvo Jablanički okrug Lebane Srbija Vesti

Drugi dan 3. Međunarodnog Paradajz festa u Lebanu obeležen uz bogat kulturno umetnički program (VIDEO)

Drugog dana 3. Međunarodnog Paradajz festa na prostoru ispred glavne pozornice usledio je bogat kulturno umetnički program u kome su se brojnim posetiocima predstavili: baletska grupa Maslačak, Aleksandra Savić ambasador kulturnih razlika, leskovačke mažoretkinje svih uzrasnih grupa kao i karnevalska grupa grada Leskovca. Podršku ovogodišnjem Paradajz festu i svim njenim izlagačima pružili su i ove godine predstavnici Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Leskovac koji su bili na raspolaganju svim poljoprivrednim proizvođačima odgovarjući na sva njihova pitanja i nedoumice u vezi unapređenja i poboljšanja proizvodnje povrća koje oni uzgajaju. Drugu godinu za redom prijatelji i gosti Paradajz festa bili su i predstavnici Instituta za povrtarstvo iz Smederevske Palanke koji su proizvođače upoznali  sa novinama i sortama semena koja ovaj Institut ima.

Analizirajući retrospektivno sve tri manifestacije do sada počevši od prvog, drugog pa sve do sadašnjeg trećeg Paradajz festa koji je od ove godine dobio i Međunarodni karakter direktor Privredne komore Srbije Regionalne Privredne komore Leskovac u izjavi za Info centar Jug rekao je, da je bilo potrebno puno hrabrosti, želje, volje da ova truističko privredna manifestacija postane uspešna, I prepoznatljiva I sve posećenija iz godine u godinu kao i da nastavi da se razvija sa samo jednim  ciljem  a to je da se pruži podrška svim poljoprivrednim proizvođačima ovog kraja koji su inače najveći po broju proizvedenog paradajza u Srbiji. On je ovom prilikom istakao da će Privredna komora pružitiu svu neophodnu podršku ovim vrednim poljoprivrednim proizvođačima kojima je neophodna mogućnost šireg izlaganja i promocije sopstvenih proizvoda a to je po rečima Jovića učešće na Sajmovima kako u zemlji i regionu tako i van granica naše zemlje, jer krajni cilj je svakako pored promocije,  otvaranje jednog pogona koji bi se bavio preradom paradjza, nagašava Goran Jović.

Program druge večeri Paradajz festa nastavljen je nastupom Dženana Lončarevića.

Na programu trećeg dana Paradajz festa uslediće konačna odluka na osnovu trodnevnog žiriranja u izboru za najteži paradajz, najlepše dekorisanu tezgu, najbolje pripremljeno jelo i najukusnije pripremljenu salatu od paradajza a pobednicima u svim kategorijama predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović uručiće prigodne nagrade. Na velikoj sceni potom će uslediti koncert Milice Pavlović čijim će nastupom biti završen Paradajz fest 2023.godine.