Hronika Jablanički okrug Leskovac Vlasotince

Dvadesetjednogodišnja devojka sa probnom vozačkom dozvolom, pod dejstvom kokaina i sa 2,01 promil alkohola u organizmu izazvala saobraćajnu nezgodu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu i Vlasotincu, u toku vikenda, alkotestirali su 892 vozača i sankcionisali 21 koji je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Dvadesetjednogodišnja devojka, vozeći „sitroen“ sa probnom vozačkom dozvolom, pod dejstvom kokaina i sa 2,01 promil alkohola u organizmu, nije ustupila prvenstvo prolaza tridesettrogodišnjem vozaču „bmv“ i udarila je u njegov automobil. U ovoj saobraćajnoj nezgodi nije bilo povređenih.

Policija je zaustavila trojicu biciklista, pedesetdevetogodišnjaka sa 1,93 promila alkohola, sedamdesetšestogodišnjaka sa 1,33 i četrdesetdevetogodišnjaka sa 3,04 promila alkohola. Takođe, iz saobraćaja su isključeni i dvadesetšestogodišnji vozač „pasata“ sa 1,94 promila alkohola u organizmu, kao i četrdesetčetvorogodišnji vozač „renoa“ pod dejstvom benzodiazepina.

Policija u Vlasotincu zaustavila je tridesetpetogodišnjeg biciklistu koji je vozio sa 1,80 promila alkohola. Ovim vozačima je određeno zadržavanje i protiv njih, kao i ostalih vozača koji su zatečeni u prekršaju će biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave, saopštava Policijska uprava Leskovac.

infocentarjug.rs