Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Vesti

Ekipa Tehničke škole ,,Boško Krstić” skuvala najbolju riblju čorbu

Turistička organizacija opštine Bojnik, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave po treći put organizovala je takmičenje u pripremanju riblje čorbe pod nazivom ,, Zlatni kotlić Bojnika 2018” na kome je učestvovala 21 ekipa.

O kvalitetu najbolje pripremljenog kotlića odlučivalo se je na osnovu određenih kriterijuma kao što su ukus, boja, pikantnost i kvalitet ribe, koja po pravilu treba da bude rečna. Prva nagrada je bila kotlić, druga skara i treća tanjirača za roštilj.

Žiri u sastavu: Jovan Marjanović iz Leskovca, strukovni ekonomista za ugostiteljstvo, Dragan Vitković iz Subotice, ribolovac i kuvar i Milan Spajić iz Dobre Vode, vlasnik seoskog turističkog domaćinstva doneo je sledeću odluku. 

 

Treće mesto na ovom takmičenju pripalo je ekipi ,,Boljitak”iz Kuršumlije, drugi su bili predstavnici Turističke organizacije Leskovac, a prvo mesto zauzela je ekipa Tehničke škole ,,Boško Krstić” iz Bojnika u sastavu Tijana Kostić,Aleksandar Kostić,Vitomir Đorđević i Aleksandar Micković.

   

Danilo Krivokapić direktor Turističke organizacije u Bojniku ističe, da je prisustvo ekipa iz Bojnika, Leskovca, Kuršumlije, Prokuplja, Pukovca, Medveđe i Novog Sada pokazalo interesovanje za pripremu ribljih specijaliteta. Na pitanje otkud ekipa iz Novog Sada u Bojniku, Krivokapić kaže da imaju prijatelje ovde i da su želeli da dođu na ovu manifestaciju.

Za najmlađu ekipu proglašena je ekipa Tehničke škole ,,Boško Krstić”, za najveseliju ekipa TOL-a, a najuređeniji štand je imala ekipa ,,Boljitak” iz Kuršumlije, ova priznanja su novina od ove godine. Nakon proglašenja pobednika posetioci su imali priliku da degustiraju riblje specijalitete.

    

Gosti iz Beograda koji su probali riblje čorbe, izrazili su želju da uruče nagradu ekipi koja je po njihovom mišljenju najbolje pripremila ovaj specijalitet, nagrada je otišla u ruke ekipi ,,Partizanovci”.

Takmičenje je održano na platou ispred Sporstke hale. U zabavnom programu učestvovali su KUD ,,Belac” i trubački orkestri iz Bojnika.