Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Kultura Leskovac Srbija Vesti

Grad Leskovac i ove godine nagradio „Vukovce“

Danas je u Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju upriličena podela ugovora sa novčanim iznosom od 25 hiljada dinara najboljim maturantima kojih je bilo 112. Ukupna suma koja će „Vukovcima“ već danas biti isplaćena iz budžeta grada Leskovca iznosi 2,8 miliona dinara.

Grada Leskovac svake godine, putovanjem Srbijom, obraduje i nagrađuje maturante srednjih škola nosioce diplome Vuk Stefanović Karadžić ali ove godine je, nažalost, prekinula pandemija virusa korona. Kako je zdravlje dece i svih stanovnika na prvom mestu gradskom rukovodstvu na jučerašnjoj sednici Gradskog veća odlučeno je da novac isplaniran za nagradnu eksurziju bude uplaćen svim „Vukovcima“ leskovačkih srednjih škola.

„Novac ne može da zameni nezaboravne trenutke koje biste proživeli, ovim činom želimo pokazati da podržavamo vas, mlade ljude, i da vas podstičemo da radite jače, bolje i brže: verujem da vam ovaj podsticaj znači kako biste nastavili da se bavite onim za šta ste se opredelili i u čemu ste najbolji. Neka vam ova simbolična suma bude poklon od strane Grada Leskovca za novo poglavlje u koje ćete uskoro zakoračiti, budite sigurni da ćete u nama uvek imati vernog saveznika“- kazao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović čestitajući budućim brucošima uz želje da u narednom periodu života budu još uspešniji.

Citirajući Dositeja Obradovića uz reči „Navikavajmo mladež na dobro, od toga mnogo zavisi“ gradonačelnik Cvetanović je danas rekao kako su uspešni mladi najbolji ambasadori jednog grada i najveće bogatsvo jednog društva i poručio okupljenima da budu vredni, marljivi i da im je budućnost u Leskovcu obezbeđena.

 

Info centar juga

 

Na današnjoj podeli predstavljeni su i članovi Gradskog veća Srećko Stamenković, zadužen za oblast informisanja i dr Slobodan Glišić zadužen za standardizaciju sistema Gradske uprave, i pomoćnik gradonačelnika Andrija Atanasković za koje je rečeno da svojim umećem i vrednim radom doprinose razvoju grada Leskovca i boljem funkcionisanju lokalne samouprave.