Društvo Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Gradonačelnik Cvetanović večeras u društvu saradnika i novinara obišao završne radove na izgradnji ulice oko stadiona

Gradonačelnik Cvetanović večeras je u društvu svojih saradnika i novinara obišao završne radove na izgradnji ulice oko stadiona koja će poneti ime Radoša Cerovića, heroja sa Košara.

„Od naše prethodne posete ovoj ulici na kolovozu je ugrađen i drugi, habajući sloj asfalta debljine 4 cm, a u toku su završni radovi na popločavanju trotoara. Naša ideja je da ulica početkom naredne nedelje bude stavljena u funkciju. Kao što smo već više puta najavili, ova važna i nova saobraćajnica pored velelepnog gradskog stadiona, novog simbola grada Leskovca, poneće ime našeg ponosnog ratnika Radoša Cerovića, heroja sa Košara i kada bude kompletno završena tada će biti postavljena tabla gde će prisustvovati brat gospodina Cerovića sa ratnim veteranima“, rekao je Cvetanović i dodao – „Izuzetno smo zadovoljni činjenicom što je Leskovac dobio divan stadion i na tome smo zahvalni predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Republike Srbije. Naša obaveza je bila da uredimo prostor oko njega kako bi sve ovo bila jedna funkcionalna i lepa celina.“

Ulice oko stadiona koja će poneti ime Radoša Cerovića, heroja sa Košara

Cvetanović je ovom prilikom podsetio prisutne da je vrednost radova na ovoj saobraćajnici dužine 560,49 metara 95.989.771 dinar, da je ukupan profil 17 metara, a širina kolovoza 7 metara i da su ugovorom obuhvaćeni radovi na izgradnji same saobraćajnice, vodovodne i kanalizacione mreže i uličnog osvetljenja.

Direktor JP Urbanizam i izgradnja, Novica Nikolić

Direktor JP Urbanizam i izgradnja, Novica Nikolić kaže da je ova saobraćajnica, u dužini od 560 metara, skoro završena. „Sadrži kolovoz i dva trotoara, južni i severni, severni je odvojen od kolovoza parking mestima, na parking mesta ugrađene su raster ploče, a takođe je tu i zelenilo. Izgrađena je nova vodovodna i kanalizaciona mreža, postavljeno je i ulično osvetljenje – aluminijumski konusni stubovi, na svakom stubu je funkcionalna i ambijentalna svetiljka i sve je to u funkciji, takođe i horizontalna i vertikalna signalizacija. Radove je finansirao grad Leskovac.“

https://www.youtube.com/watch?v=WsOlrA69LCc

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Komentara: 1

  1. Pošto ulica ima novu vodovodnu, kanalizacionu i elektro mrežu eto lepe lokacije za održavanje roštiljijade. Osim toga najavljeno je uređenje prostora oko stadiona, ima mesta za binu a takođe ima i dovoljno prostora za parking i druge sadržaje na prostoru ciglane i bivšeg Graditelja. Pravo mesto da ne smeta nikome a maltene je u centru grada pa „ovi“ nadležni nek razmišljaju o tome a ne malo malo pa zatvore glavnu ulicu.

Komentarisanje je zatvoreno.