Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Isplaćeno 3,5 miliona dinara za oblast obrazovanja, ugradnju asfaltne mase i postavljanje zaštitinih stubića

Danas je za redovno funkcionisanje obrazovnih institucija na teritoriji grada Leskovca iz budžeta isplaćeno 3,5 miliona dinara. Obrazovanje predstavlja stub svakog razvijenog i stabilnog društva. Lokalna samouprava prepoznaje vitalnu ulogu vaspitno-obrazovnih ustanova, istrajno radi na stvaranju uslova za kvalitetan i savremen nastavni proces u svim školama zato redovno izmiruje sve njihove obaveze.

Pored škola, značajna sredstva se redovno usmeravaju i ka uređenju grada i povećanju bezbednosti stanovnika Leskovca. Osam miliona i 500 hiljada dinara isplaćeno je danas izvođaču radova za ugradnju asfaltne mase na putu do crkve i rezervoara „Rudarska kosa“ u Rudaru, u ulici iza autobuskog stajališta kod „Tri šešira“, ulici Pančevačka, na stambenom prilazu u ulici Dimitrija Tucovića (2 prilaza), u mesnim zajednicama Rade Žunić, Milanovo, Karađorđevac, Belanovce, Sinkovce, DonjeTrnjane, Gornje Krajince, Nomanica, Zloćudovo, Žižavica, Jašunja, Čekmin, Oraovica (Grdelička), Vinarce, Grabovnica, Bobište, na putu Tulovo – Lipova Čuka – Bara i izvedena je popravka u ulici Fruškogorska.

Sa milion i 400 hiljada dinara finansirano postavljanje zaštitnih stubića, 179 komada u ulicama: Radnička, Moše Pijade, Alekse Nenadović, 28. marta, Janka Veselinovića, kao i ograde ukupne dužine 174 metara u ulici Vlajkova, u naselju „Solidarnost“ kod novog dečijeg igrališta, kao i mostovska ograda 18 metara u selu Zloćudovu.

Pored navedenih isplata, kao i ostalih obaveza u Centralnom registru fakutura koje se takođe redovno izmiruju, stanje u budžetu grada Leskovca na današnji dan 28.10.2022. iznosi 828 miliona dinara.