Kultura Lebane Vesti

Izložba Emilije Jordanov Todorović u galeriji Art 55 u Nišu

Izložba slika slikarke iz Lebana Emilije Jordanov Todorović biće otvorena sutra u niškoj galeriji Art 55. Izložbu pod nazivom ,,Emotivni dnevnik,, otvoriće Miroslav Anđelković. Izložba će moći da se pogleda do 24. aprila.

Professor Miroslav Anđelković je uoči otvaranja izložbe rekao: ,,Emilijine radove poznajem relativno dugo. Viđao sam ih na kolektivnim izložbama ili u njenom ateljeu. Privlačile su me svežinom doživljaja, bez krutih akademskih okvira koji ohlade inicijalni doživljaj i oduzmu mu čar stvaralačkog radovanja. U slikanju ona uspostavlja svoju hijerarhiju vrednosti i značaja likovnih elemenata od kojih gradi svoje slike,,.

Emilija Jordanov Todorović rođena je 1975.godine u Leskovcu, osnovnu školu i gimnaziju završila u Lebanu, 1999.godine diplomirala je slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Prištini u klasi profesora Zorana Furunovića. Učestvovala je na više grupnih izložbi i slikarskih kolonija. Od 2005-2014.godine bila je suorganizator likovne kolonije „Justiniana Prima-Caričin grad“ u Lebanu. Radi kao direktor i koordinator kulturnog programa u domu kulture „Radan“ u Lebanu.