Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Sport Srbija Vesti

Jedna zlatna i tri srebrne medalje za Bokserski klub Radan iz Lebana

Bokserski klub Radan iz Lebana osvojio je jednu zlatnu i tri srebrne medalje na pojedinačnom prvenstvu Srbije održanom u Beogradu.

„Na pojedinačnom prvenstvu Srbije koje se održalo u Beogradu, Bokserski klub Radan Lebane je učestvovao sa 4 boksera, od kojih 2 u razredu pionira i 2 u razredu kadeta. Pioniri Filip Stanojević u  kategoriji do 39 kilograma, Mladen Stojanović u kategoriji do 49 kilograma i kadeti Pavle Vukadinović u kategorija do 50 i Milan Stojanović u kategorija do 90 kilograma. Ovo je za naš klub bilo prvo veliko takmičenje jer postojimo tek nepunih godinu dana, a ova veoma talentovana deca su svojim radom zaslužila da nastupe na pojedinačnom prvenstvu Srbije. Ostvarili smo ogroman rezultat, ali je ovo tek početak jer cilj kluba je stvaranje istinskih šampiona“ kaže za Info centar Darko Stanković, trener Bokserskog kluba Radan Lebane.

„Na prvenstvu smo učestvovali sa 4 boksera i ostvarili isto toliko medalja. Filip Stanojević je osvojio zlatnu medalju i postao prvak Srbije, dok su Mladen Stojanović, Milan Stojanović i Pavle Vukadinović osvojili srebrne medalje i postali vicešampioni države. Sa ovom decom tek treba da se radi, proslavili smo uspeh i stavili tačku na slavlje jer mi imamo cilj da stvaramo boksere za velika dela. Moram da napomenem da je Filip Stanojević dete kakvo se rađa jedno u milion, to je dijamant koji ja kao trener moram pažljivo da brušim jer momak je žargonski rečeno veliki kalibar i biće bokser velikih dometa. Ovo je najveći uspeh u istoriji Lebanskog sporta ali mi imamo cilj mnogo više od toga, tako da je ovo početak onoga što ćemo pokazati“ – ističe trener Stanković.
Posle svoje veoma uspešne karijere Darko Stanković vratio se u rodno Lebane, osnovao Bokserski klub Radan i počeo trenersku karijeru. Kao takmičar bio je prvak Srbije, dugogodišnji reprezentativac, nastupao za BK Jugboksing, kod trenera Bratislava Pešića, BK Dubočica kod Božidara Arsića a poslednje 3 godine proveo u BK Cip u Beogradu.
„Svim trenerima dugujem zahvalnost jer od svakog sam naučio po nešto, posebno od Ljubiše Ignjatovića Cupe i Bokserskog kluba Cip koji ima posebno mesto u mom srcu. O ozbiljnosti rada sa Cupom govori rang lista na box meču gde zauzimam prvo mesto u kruzer kategoriji među srpskim bokserima. Osnovao sam Bokserski klub Radan i želja mi je da svoje znanje prenesem deci koja i te kako imaju talenta za ovaj sport a veliku zahvalnost dugujem i lokalnom rukovodstvu opštine Lebane, na čelu sa predsednikom Ivanom Bogdanovićem, koji su imali sluha i od kojih imam nesebičnu podršku“- kaže Stanković.
Info centar juga