COVID-19 Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

JKP Vodovod donirao zaštitnu opremu Domu zdravlja u Lebanu

Javno komunalno preduzeće Vodovod u Lebanu je preko Asocijacije za očuvanje i zaštitu voda južne Srbije dobilo donaciju u vidu zaštitnih maski, odela, naočara, alkohola, motornih pumpi i leđnih prskalica i gumenih čizama, a deo ove opreme, u vidu kombinezona, danas uručujemo Domu zdravlja jer je u ovom trenutku ta oprema njima potrebnija“ – rekao je Miodrag Živković, direkotor JKP Vodovod u Lebanu.

ICJ – Donacija Vodovoda za Dom zdravlja u Lebanu

Direktor Doma Zdravlja, dr Vladan Stanojević zahvalio se lokalnoj samoupravi i Komunalnom preduzeću Vodovod za svu pomoć koju je ova ustanova do sada dobila, naglasivši da je svaka pomoć u ovom trenutku dobrodošla, pogotovu u vidu lične zaštitne opreme.

 

U dvorištu lebanskog Doma zdravlja danas je postavljen šator gde će pacijenti moći da se ugreju dok čekaju na pregled u Kovid ambulanti.

ICJ – Postavljen šator ispred Kovid ambulante da se građani sklone od loših vremenskih uslova

„Zahvaljujući Vojsci Srbije i Ministarstvu zdravlja a uz kordinaciju lokalne samouprave obezbeđen je jedan šator, kako bi se pacijentima olakšalo čekanje ispred ambulante, u kojem će moći da se sklone od loših vremenskih uslova i u toplom sačekaju svoj red na pregled“- kazao je Stanojević.

Komandant Štaba za vanredne situacije, Ivan Bogdanović rekao je danas da je trenutna epidemiološka situacija na teritoriji opštine Lebane ista kao i prošle nedelje.

„Juče je u Kovid ambulanti obavljeno 46 pregleda od kojih je 15 sa pozitivnim nalazom na korona virus. Što se tiče cele prošle nedelje imali smo ukupno 132 lica sa pozitivnim nalazom, inače to je broj koji je u predhodne tri nedelje konstantan. Napomenuo bih i da su građani i ugostiteljski objekti tokom prošle nedelje i vikenda poštovali sve mere i da nije bilo nikakvih problema, ujedno bih opet uputio molbu i apel svim građanima da i u narednom periodu poštuju sve mere i preporuke Kriznog štaba i Vlade Republike Srbije, da se uzdrže od svih kontakata i privatnih okupljanja“ rekao je Bogdanović.

 

infocentarjug.rs