Kosovo Vesti

Kosovo: Povećan vodostaj reka, poplave u Peći, u Leposaviću bez poplava

Na severu Kosova kiša koja pada i povećan vodostaj reka za sada nisu izazvali veće poplave i oštećenja ali ako se nevreme i kiša nastave moglo bi da dođe do izlivanja reka.

Na Kosovu danas je najkritičnije bilo u Peći gde zbog obilnih padavina deca nisu išla u škole.

Gradonačelnik Zubinog Potoka Stevan Vulović izjavio je Tanjugu da je nabujala Jagnjenička reka oštetila most u Jagnjenici ali da nije bilo većih šteta i da je voda za sada pod kontrolom.

Predsednik privremenog opštinskog organa opštine Zvečan Ivan Todosijević izjavio je Tanjugu da je u ovoj opštini na severu Kosova u 16h danas bilo kritično jedino u Korilju gde je tamošnja rečica pretila da se izlije iz svog korita.

Ako se nastavi sa ovakvim padavinama može doći do izlivanja seoskih rečica, vatrogasne i ekipe javno komunalnog preduzeća iz Zvečana su na terenu zbog situacije, dodao je Todosijević.

U Leposaviću i Kosovskoj Mitrovici nema poplava, rekli su za Tanjug gradonačelnici Dragan Jablanović i Goran Rakić.

Kiše koje padaju izazvale su poplave u Peći  na Kosovu i Metohiji, pa škole u ovpm gradu danas nisu radile. U Peći je potopljen glavni gradski trg a kritične tačke su na još nekoliko lokacija u gradu zbog velikih količina kiše koja pada, prenose kosovski mediji.

U Peći je formiran i Krizni štab za vanredne situacije a poplagve su nastale jer trenutna infrastruktura nema kapoacitet apsorbuje ovoliko veliku količinu vode.