Jug Srbije Lebane Medveđa Vesti

Lebane – Medveđa "Obeležena slava odgajivača golubova"

Danas na Bogojavljanje, Udruženje odgajivača golubova srpskih visokoletača SS 231 LB, proslavilo je svoju slavu i obeležilo još jednu u nizu uspešnu takmičarsku godinu. Od 2004. godine 19.januara se okupljaju takmičari i članovi Udruženja da sumiraju rezultate i dodele nagrade najboljima.

“Izuzetno sam zadovoljan sezonom i rezultatima iz 2016. godine zato danas slavimo” rekao je predsednik kluba Ivan Zlatković i dodaje “Iako golubarstvo nije priznat sport nosi veliki rivalitet i strast, a pre svega dobro druženje i iz svega toga nastala je ideja za osnivanje našeg golubarskog drustva”.

Udruženje trenutno broji 30 članova i negde oko 2.000 golubova na prostoru opština Lebane i Medveđa.

Za najuspešnijeg takmičara 2016.god. proglašen je Jovan Đorđević a  njegov golub je proglašen za najboljeg letača juniorskog prvenstva.

Jovan Đorđević

“Ovo je za mene bila jako uspšna sezona, što pokazuju i rezultati. Imam u planu da promovišem ovaj sport ali i da pomažem mladim i novim odgajivačima, kako davanjem golubova tako i davanjem saveta oko gajenja” rekao je Jovan za naš portal.

Slavu Udruženja svojim prisustvom uveličao je i predsednik Opštinskog saveza odgajivača golubova srpskih visokoletača Anđelković Tomica koji je istakao: “Trud i angazovanje celog Opštinskog saveza se jasno vidi i ja sam izuzetno zadovoljan rezultatima. U narednom periodu u planu imamo omasovljenje članova kao i gajenje većeg broja kvalitetnijih golubova. Takođe očekuje nas mnogo takmičenja i izložbi“.

Ivan Zlatković, Jovan Đorđević i Tomica Anđelković

 

Dragana Bajović Milošević