Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Politika Srbija Vesti

Lebanski naprednjaci predstavili ovonedeljne rezultate i najavili posetu ambasadora Francuske sa delegacijom, u okviru posete Francuskog predsednika Makrona Republici Srbiji

U prostorijama Srpske napredne stranke održana je još jedna pres konferencija na kojoj su predstavljene ovonedeljne aktavnosti i planovi za naredni period. Prisutne je pozdravio Sveta Pavlović, zamenik predsednika Skupštine u Lebanu.

 

„U toku ove nedelje završeno je krpljenje udarnih rupa u Mesnim zajednicama: Togočevce, Malo Vojlovce i Cekavica sve do sela Vlase, u ukupnoj površini od oko 580 metara kvadratnih. U ovoj nedelji, na više lokacija u Lebanu postavljeni su i novi kontejneri. Predsednik opštine Lebane, Ivan Bogdanović obišao je arheološko nalazište i lokalitet Caričin grad gde se izvode restauratorski radovi. Posebno bih naglasio da, Arheološki institut iz Beograda u saradnji sa Francuskim institutom na čelu sa profesorom vizantijske arheologije i istorije, univerziteta u Strazburu i Briselu, gospođom Katrin, nastavljaju arheološke radove na lokalitetu Caričin grad, severni plato gde se obrađuje nekoliko kuća i objekat. Radovi će trajati do 3. avgusta ove godine, a u međuvremenu se očekuje poseta lokalitetu Francuskog ambasadora sa delegacijom, u okviru posete Francuskog predsednika Makrona Republici Srbiji“ – rekao je Pavlović.

Pavlović je ovom prilikom kazao da je u toku ove nedelje predsednik opštine Lebane, Ivan Bogdanović primio najbolje učenike osnovnih i srednjih škola, njihove nastavnike i profesore i tom prilikom im uručio novčane nagrade.

„Bogdanović je obišao i pomoćni teren za fudbal koji je napravljen u sklopu osnovne škole Radoje Domanović u Bošnjacu. Završen je i lokalni put u Mesnoj zajednici Klajić u dužini od jednog kilometra i očišćen je propust u reci. Završeni su i radovi na lokalnom putu u Mesnoj zajednici Poroštica, u dužini od 200 metara. Prilikom obilaska radova, predsednik opštine Lebane, Ivan Bogdanović razgovarao je sa meštanima ovog sela, o budućim aktivnostima, o čišćenju rastinja pored puta i sređivanju okoline. U toku ove nedelje postavljena je i ulična rasveta u ulici Nikole Tesle. Postavljena su četiri nova stuba i kompletna mreža“- kazao je Pavlović.

U Domu kulture Radan u Lebanu održan je i prvi Etno festival na kojem je učestvovalo dvadesetak takmičara iz Lebana, Medveđe, Bojnika, Leskovca i Pirota a za sve ljubitelje sporta u Lebanu je u toku jedan od najjačih turnira u malom fudbalu čiji je generalni pokrovitelj Opština Lebane.

Pavlović je ovom prilikom kazao da poverenik Srpske napredne stranke, Goran Jović redovno obavlja razgovore sa svim direktorima javnih ustanova, članovima stranke i građanima i ujedno podsetio da je prijem za građane svakog ponedeljka u vremenu od 19 do 21 sat u prostorijama stranke u Lebanu.

 

(Info centar juga)