Društvo Leskovac Vesti

Leskovac: Postavljena tabla i puštena u rad ulica Radoša Cerovića

Protekle nedelje je gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović obišao završne radove na izgradnji ulice oko stadiona kada je najavio da će u ponedeljak svi radovi biti kompletno završeni i da će ulica biti puštena u saobraćaj i postavljena tabla sa nazivom ulice – Radoš Cerović – heroja sa Košara.

Ovom dešavanju prisustvali su roditelji Radoša Cerovića, njegova rodbina, prijatelji, komšije, fudbaleri FK Dubočice sa kojima je igrao, kao i pripadnici Udruženja veterana 63. padobranske brigade i pripadnici 63. padobranske brigade, kao i zamenica gradonačelika dr Lidija Dimitrijević, direktor JP Urbanizam i izgradnja Novica Nikolić i drugi predstavnici Lokalne samouprave, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Leskovca.

„Radoš Cerović je bio vojnik 63. padobranske brigade i po ugledu na svog brata koji je godinu dana ranije služio u brigadi 1998. godine se prijavio i služio kao vojnik u elitnoj jedinici naše vojske. Kao najbolji vojnik svoje jedinice dobrovoljno se javio da učestvuje u akciji izvlačenja tela poginulog načelnika Štaba padobranske brigade, potpukovnika Gorana Ostojića i tom prilikom, nažalost, je izgubio svoj život,“ – kazao je pukovnik Vladimir Stojanović koji se obratio ispred 63. padobranske brigade.

On je dodao da otvaranje ove ulice baš u ovom trenutku ima veliku simboliku – 25 godina od pogibije druga, Radoša Cerovića, otvara se ulica pored stadiona i kluba FK Dubočica, u kom je trenirao i za koji je igrao, i gde je vreme provodio igrajući fudbal koji je veoma voleo. Rekao je i da simbolike ima u tome što baš ova ulica izlazi na ulicu pokojnog kapetana Gorana Denića, koji je, igrom slučaja, istog dana kada i Radoš, izgubio svoj život izvršavajući svoje borbene zadatke na Kosovu i Metohiji.

Otac Radoša Cerovića, Dragoje Cerović

Nakon postavljanja table, obratio se i otac Radoša Cerovića, Dragoje Cerović, koji se na početku zahvalio gradonačelniku Cvetanoviću i saradnicima što su podržali akciju o pokrenutoj inicijativi za dobijanje ulice Radoša Cerovića u Leskovcu.

„Zahvaljujem se i svim prisutnima koji su došli ovde da se još jednom podsetimo našeg mladog heroja koji je izgubio život u 20. godini u reonu Karaule-Košare. Posebno bih se zahvalio veteranima 63. padobranske brigade na čelu sa predsednikom Udruženja veterana pukovnikom Vidojem Kovačevićem i njegovim zamenikom Anđekovićem i prisutnim starešinama 63. padobranske elitne brigade. Još jednom svima hvala.“

Direktor JP Urbanizam i izgradnja Novica Nikolić rekao je da sada kada je postavljena tabla sa nazivom ulice, a pre toga završeni radovi na izgradnji ulice, ulicu Radoša Cerovića otvorićemo za saobraćaj.

Podsetimo, vrednost radova na ovoj saobraćajnici, koja je sada jedna od najlepših u Leskovcu, dužine 560,49 metara 95.989.771 dinar. Ukupan profil 17 metara, a širina kolovoza 7 metara, a radovi su izvedeni na izgradnji saobraćajnice, vodovodne i kanalizacione mreže i uličnog osvetljenja.

   

Grad Leskovac