Leskovac Vesti

Leskovac: Predsednik Udruženja penzionera pristupio SNS-u

Predsednik Udruženja penzionera u Leskovcu i doskorašnji član Glavnog odbora PUPS-a Bratislav Zdravković, pristupio je Srpskoj naprednoj stranci u Leskovcu, rečeno je na konferenciji za novinare GrO SNS Leskovac.

Kao glavni razlog svog prelaska on je naveo zalaganje leskovačkih naprednjaka za brigu o starijim sugrađanima. Sa Zdravkovićem, koji je sada na čelu Saveta penzionera Gradskog odbora Srpske napredne stranke Leskovac, ovoj stranci pristupio je i veći broj penzionera.

– Mi imamo iskustvo, a SNS mladost i energiju pa se nadam da ćemo to iskoristiti da gradu bude bolje – rekao je Zdravković, uz konstataciju da su penzioneri, kojih u Leskovcu ima oko 30 hiljada, značajna snaga.

On je ovom prilikom dodao i da je vratio mandat stranci čiji je ranije bio član.

O koracima koje je lokalna samouprava preduzela za poboljšanje uslova života starijih stanovnika na konferenciji je govorio potpredsednik GrO SNS Nebojša Dimitrijević.

Između ostalog, pomenuo je projekat pomoć u kući, izgradnju Dnevnog boravka za starije, uređenje Ustanove za odrasle i starije, finansiranje rada 13 lekara koji obilaze staračka domaćinstva u selima, ekskurziju u Grčkoj i drugo.