Društvo Jug Srbije Vesti

Miholjsko leto nije gotovo

Meteorolozi RHMZ predviđaju da nas u četvrtak očekuje dodatni pad temperature i kiša. Naoblačenje s kišom očekuje se večeras, a temperature će biti u blagom padu. Od petka postepen rast temperature.

Očekuje se da najviša dnevna temperatura u četvrtak bude do 13 stepeni dok će se najniže kretati do do samo četiri stepena u četvrtak.

Do promene dolazi u petak, usled priliva toplog vazduha, kada će se najviša dnevna temperatura podići na čak 21 stepen, a u subotu se očekuje 24 stepena.

U petak se ujutru ponegde očekuje slab prizemni mraz, po kotlinama i dolinama reka magla ili niska oblačnost. Tokom dana pretežno sunčano i toplije. Vetar slab do umeren, južnih pravaca. Najniža temperatura od 1 do 9, a najviša dnevna od 18 do 22 stepena. Za vikend se očekuje toplo vreme sa dosta sunčanih perioda uz umeren i jak južni i juigoistočni vetar. Naviša temperatura biće do 26 stepeni.

I narednih dana toplo, sa temperaturama iznad, i znatno iznad proseka za ovaj period godine ali uz umeren i jak južni i jugoistočni vetar koji će ponegde imati i udare olujne jačine. Početkom naredne sedmice promenljivo oblačno, ponegde sa kišom i lokalnim pljuskovima i to u ponedeljak uglavnom na zapadu i jugozapadu, a u utorak i u ostalim predelima Srbije. Od srede pretežno sunčano.