Srbija Vesti

Ministar Gašić: Srpska policija je spremna, opremljena, hrabra i sposobna da zaštiti, sačuva i obezbedi mir svim građanima Republike Srbije

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Bratislav Gašić poručio je sinoć, obraćajući se na svečanoj akademiji povodom Dana MUP-a i Dana policije, da pripadnici tog ministarstva danonoćno rade na postizanju većeg stepena bezbednosti svih građana.

Gašić je istakao da je MUP odlučan u nameri da svakom građaninu, svakom detetu, vrati taj najvažniji osećaj – da su bezbedni i da policija 24 sata budno čuva sve građane naše zemlje.

Tragedije koje smo doživeli pre tačno mesec dana, u kojima je živote izgubilo 18 ljudi, a porodice ostale bez svojih najmilijih, što nas je sve duboko potreslo i slomilo nam srca zbog izgubljene mladosti, postavile su pred celokupno društvo isti cilj – da učinimo sve da se ovako nešto više nikada ne dogodi, podvukao je ministar.

On je ukazao na to da se naša zemlja nalazi u periodu velikih bezbednosnih izazova i pretnji i da je ovaj period težak za naš narod u južnoj srpskoj pokrajini, za koji je važno da znaju da je njihova država uz njih i da će istrajati u naporima da im obezbedi sigurnost i opstanak na vekovnim ognjištima.

Ponosan sam na visok stepen posvećenosti, morala i sloge svih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, koji me svakodnevno uveravaju u spremnost da sutra, ukoliko zatreba, deluju kao jedno, nepokolebljivi u odbrani države i svog naroda, naglasio je Gašić.

On je najavio za naredni period izgradnju 11 objekata i završetak rekonstrukcije mnogih objekata, dodavši da resorno ministarstvo, uz podršku predsednika Republike i Vlade Srbije, oprema policiju po najvišim standardima kako bi što efikasnije odgovorila na sve zahtevnije bezbednosne zadatke modernog doba.

Od pripadnika MUP-a tražim da daju sve od sebe, da pravo lice policajaca, ono na kojem se vidi briga, empatija i odlučnost da budu zaštitnici svog naroda, ogole pred građanima Srbije. Da vide da je policajac tu zbog njih, u službi svojih građana, a mera našeg uspeha biće njihovo poverenje, poručio je ministar.

 

On je naglasio da se ne sme dozvoliti da pojedinci, koji su nečasno postupali i ogrešili se o moral i zakon, ukaljaju sliku celog ministarstva i umanje ugled policije.

Gašić je ujedno iskazao zahvalnost pripadnicima MUP-a koji su, uprkos teškim i rizičnim zadacima, provokacijama i izazovima, postupajući po zakonu, profesionalno i humano, sačuvali čast svoje profesije.

Srpska policija je spremna, opremljena, hrabra i sposobna da zaštiti, sačuva i obezbedi mir svim građanima Republike Srbije, zaključio je ministar.

Svečanoj akademiji su prisustvovali i predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić, potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, ministri u Vladi Srbije, predstavnici bezbednosnih i pravosudnih institucija, Srpske pravoslavne crkve, kao i Ministarstva unutrašnjih poslova.