Bojnik Bujanovac Društvo Jug Srbije Lebane Medveđa Preševo Vesti

Ministar Martinović uručio ugovore za stipendije srednjoškolcima u Medveđi

Ministar državne uprave i lokalne samouprave i predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa dr Aleksandar Martinović dodelio je danas u Medveđi 55 ugovora o stipendijama učenicima srednje škole. Mesečni iznos stipendije iznosi 6.000 dinara i isplaćuje se za septembar, oktobar, novembar i decembar u ovoj godini, dok je Služba KT u okviru budžeta za narednu godinu predvidela sredstva za ove svrhe kako bi se nastavila isplata do kraja školske 2023/24 godinu.

 

„Vlada Srbije podržava napore đaka nastavljajući da ulaže u njihovo obrazovanje, jer je ulaganje u mlade najbolja investicija za budućnost zemlje. Posebno brinemo o omladini koja živi na jugu naše zemlje, i čvrsto verujemo da će oni stečena znanja da primene u opštini u kojoj su se rodili i školovali, odnosno da će nastaviti da žive i rade u svojim mestima. Srbiji su potrebni talentovani i istrajni mladi ljudi koji vole svoju zemlju, a obaveza države je da im pomogne da razviju svoje pune potencijale.“, rekao je ministar Martinović ovom prilikom i poželeo đacima nastavak uspešnog školovanja.

Martinović je naveo da je briga o mladima visoko na listi prioriteta Vlade Republike Srbije, i da je interes dece i omladine najvažniji princip, te da će se nastaviti sa tom praksom i ubuduće.

Dodeli ugovora o stipendijama u Medveđi prisustvovali su i predsednik KT za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Nenad Mitrović, načelnik Jablaničkog okruga Miloš Ćirić i predsednik Privremenog organa opštine Medveđa Dragan Kulić.

Za stipendije srednjoškolaca iz tri opštine na jugu Srbije za ovu godinu u budžetu Službe Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa izdvojeno je više od 6,5 miliona dinara. Za Bujanovac su opredeljena novčana sredstva za stipendije u iznosu od više od 2,7 miliona dinara, za Preševo 2,5 miliona dinara, a za Medveđu 1,3 miliona dinara.

infocentarjug.rs