Bojnik COVID-19 Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Vesti

Na teritoriji opštine Bojnik nema zaraženih korona virusom, u samoizolaciji 40 osoba

Na teritoriji opštine Bojnik nema zaraženih korona virusom, a u samoizolaciji se nalazi 40 osoba.

„Na teritoriji opštine Bojnik 40 osoba se nalazi u samoizolaciji, a njih svakodnevno nadziru organi reda. Javno komunalno preduzeće „Jedinstvo“ svakodnevno vrši pranje i dezinfekciju ulica, prilaz Domu zdravlja, pijace i drugih ključnih objekata. Dezinfekcija svih javnih ustanova se vrši svakodnevno od 13 do 15 sati a mere bezbednosti preduzete su i u samoj opštinskoj zgradi“- kazao je član Štaba za vanredne situacije opštine Bojnik, Dejan Stojanović.

Od prvog dana u Bojniku je formiran KOL centar, za građane starije od 65 godina. Broj telefona Kol centra je 016/820-820.

Stojanović kaže da u Kol centru neprekidno dežura 25 volontera od čega je 15 njih iz Udruženja građana Građanski savet. „Neprekidno se javlaju mladi ljudi koji žele da pomognu, a pogotovo stomatolozi, nezaposleni lekari i studenti završne godine Medicinskog fakulteta. Seoskom stanovništvu na terenu pomoć pruža i 35 gerontodomaćica“.

Štab za vanredne situacije prati neprekidno situaciju na terenu i planira da uskoro pomogne i penzionere sa malim penzijama i korisnike Centra za socijalni rad.

 

Info centar juga/Tv 4S