Društvo Jablanički okrug Leskovac Vesti

Načelnik Policijske uprave Leskovac, Tomislav Ilić predstavio rezultate rada za devetomesečni period

Predstavljajući rezultate rada za devetomesečni period 2023. godine, načelnik Policijske uprave Leskovac, Tomislav Ilić, istakao je na konferenciji za novinare da su u oblasti suzbijanja kriminala ostvareni dobri rezultati a procenat rasvetljavanja krivičnih dela sa nepoznatim izvršiocima iznosi 71,60%.

На слици може бити: 4 особе

Prema njegovim rečima, ukupan broj otkrivenih i prijavljenih krivičnih dela opšteg kriminala 914, privrednog kriminala 56, ekološkog kriminala 35 a visoko – tehnološkog kriminala 14, dok su sva teža krivična dela uspešno rešena zahvaljujući dobrom radu policije a izvršioci uhapšeni i u saradnji sa nadležnim tužilaštvima procesuirani.

На слици може бити: 1 особа

Jedan od prioriteta leskovačke Policijske uprave kako je ovom prilikom istakao načelnik ove uprave u Leskovcu Tomislav Ilić, biće borba protiv narkomanije, sa ciljem uklanjanja narkotika sa ulica, posebno u blizini dece.

На слици може бити: 2 особе и текст

Prema rečima načelnika Ilića, u izveštajnom periodu od januara do septembra meseca ove godine u oblasti suzbijanja trgovine i krijumčarenja opojnih droga, podneto je ukupno 118 krivičnih prijava, i realizovano 158 zaplena, od toga izvršeno je 14 zaplena opojne droge heroin u ukupnoj količini od 651gram, 15 zaplena kokaina količine 119 grama, 7 zaplena afetamina količine 186 grama, i izvršene još 62 zaplene iz kategorije ostalih narkotičkih sredstava. Mera zadržavanja od 48 sati u suzbijanju narkomanije ovom prilikom primenjena je prema 7 izvršioca krivičnih dela, dok je mera policijskog hapšenja primenjena prema ukupno 4 lica, kazaoa je Ilić.

На слици може бити: 2 особе и текст који гласи „PTC“

Predstavljajući devetomesečni izveštaj za tekuću godinu, načelnik Ilić je rekao da je tokom ovog perioda, pronađen jedan zasad marihuane i jedna improvizovana sušara, kao i da je tokom jučerašnjeg rada policije, na području Lebana pronađena jedna improvizovana laboratorija za uzgoj marihuane, i tom prilikom zadržano  jedno lice, naglasivši da će saopštenje o ovom slučaju, biti dostupno medijima u toku sutrašnjeg dana.

Svi ovi izveštajni rezultati jasno ukazuju na posvećenost i uspešnost Policijske uprave Leskovac u održavanju reda i bezbednosti u zajednici, kao i u suzbijanju ozbiljnih pretnji poput narkomanije i kriminala, poručio je načelnik Tomislav Ilić.

На слици може бити: 2 особе

Inače ukupan broj registrovanih saobraćajnih nezgoda na našem području u ovom izveštajnom periodu iznosi 294, broj nezgoda sa povređenim licima iznosi 174, povređeno je ukupno 241 lice, dok je u istom periodu prošle godine bilo povređeno 272 lica što predstavlja smanjenje za 11,40%. Ukupno je poginulo 14 lica od toga 4 lica na auto putu, kazaoa je Ilić.

На слици може бити: текст

Načelnik Policijske uprave Tomislav Ilić je ovom prilikom, saopštio i da je u ovom periodu zahvaljujući Ministarstvu unutrašnjih poslova, nastavljeno sa rekonstrukcijom Policijske stanice u Lebanu, a izvršena je i kompletna sanacija Policijske stanice u Vlasotincu, istakavši da će se sa ovim aktivnostima na obnavljanju stanica nastaviti i u narednom periodu.

На слици може бити: 2 особе и текст

Policijska uprava u Leskovcu sprovela je prošlog meseca i projekat Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo, u okviru kojeg je organizovala druženje sa učenicima osnovnih škola uzrasta od prvog do četvrtog razreda, koji su mogli da se bliže upoznaju sa radom policijskih službi i osnovama bezbednosti.

Video prilog

infocentarjug.rs