Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Politika Sijarinska banja Vesti

Naprednjaci iz Medveđe obeležili stranačku slavu Sveta Petku

Sečenjem slavskog kolača članovi, simpatizeri i mnogobrojni gosti obeležili su Svetu Petku, krsnu slavu Srpske napredne stranke u Medveđi. Prisutne je najpre pozdravio poverenik Srpske napredne stranke i predsednik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić, poželevši im srećnu slavu Sveta Petku da je proslave sa svojim porodicama i prijateljima u miru, sreći i blagostanju.

Medveđa – Jerej Boban Vuković, sveštenik Hrama Vaznesenja Gospodnjeg u Medveđi čestitajući slavu svim prisutnima istakao je da Crkva poštuje vlast i da će vlast učiniti samo dobre stvari za građane Medveđe. Pored aktivista, članova i simpatizera stranke, prisutni su bili koalicioni partneri, predstavnici drugih političkih stranaka kao i drugi mnogobrojni gosti. Ovogodišnji domaćin stranačke slave Sveta Petke bio je Dragan Kulić koji je nakon sečenja kolača, slavu predao budućem domaćinu Nikoli Andrejeviću.

Poverenik Srpske napredne stranke u Medveđi, dr Nebojša Arsić istakao da stranka i Medveđa treba da očuvaju jedinstvo koje imaju.

„Domaćinskim vođenjem opštine postigli smo velike rezultate. Trudimo se da zadržimo ljude na ovim prostorima, a imamo i nekoliko povrataka mlađih sa porodicama. Dosta je postignuto u infrastrukturi. Odrađeno je dosta deonica puta. Imamo nagoveštaje i bolje privredne slike. Uz naš veliki trud i konstantan rad će rezultati biti još bolji. Pre mesec dana krenulo se sa javnim radovima gde je privremeno angažovano 44 lica. Na stručnoj praksi je nagažovano 13 mladih ljudi, dok se u narendom periodu očekuje otvaranje i dva privredna subjekta gde će biti još radnih mesta. Zahvaljujući velikoj podršci našeg predsednika Aleksandra Vučića koji je sve svoje kapacitete uključio kako bi se jug Srbije osnažio a samim tim i naša opština, koja sa završetkom magistralnog puta Medveđa – Lebane dobija svoj prozor u svet a samim tim ova opština postaje bliža buduđim investitorima“ – kazao je Arsić.

   

   

(ICJ)