Hronika Jug Srbije Vesti

Neprijavljeni evri čak i u termosu

Carinici su 18. i 19. jula 2018. godine na graničnom prelazu Preševo i punktu Merdare zaplenili gotovo 50.000 neprijavljenih evra, skrivenih na neobičnim mestima, saopštila je Uprava carina.

Kada je malo posle ponoći 19. jula prazan kamion srpskih registarskih oznaka stigao na red za kontrolu, 46-godišnji vozač iz Zemuna je carinskim službenicima rekao da nema ništa da prijavi i da putuje ka Grčkoj radi utovara robe.

Posumnjavši u njegove reči, carinici su kamion ipak izdvojili za detaljnu kontrolu. Pregledom kabine, pored volana, carinici su pronašli crveni termos i u njemu skriveni sadržaj – 30.000 neprijavljenih evra.

 

Sličan slučaj otkriven je i prethodnog dana na izlazu punkta Merdare ka AP KiM.

Kada je „mercedes benc“ austrijskih registarskih oznaka koji je iz Beča u Peć vozio srpski državljanin u društvu austrijskog državljanina romskog porekla, obojica su rekla da nemaju ništa da prijave, ali je pregled demantovao njihove reči.

Tada je kod 38-godišnjeg putnika koji je sedeo na zadnjem sedištu, u torbici koju je imao kod sebe i u džepovima pantalona, pronađeno čak 34.600 neprijavljenih evra, navodi se u saopštenju.