Jug Srbije Lebane Vesti

Nina Paunović – učenik generacije OŠ „Radovan Kovačević – Maksim“ za školsku 2016/17. godinu

U 130. godini postojanja škole, Nastavničko veće OŠ „Radovan Kovačević – Maksim“ u Lebanu proglasilo je Ninu Paunović, učenicu odeljenja 8-2, za učenika generacije 2016/17. godine.

Nini su, pored postignutog uspeha tokom osnovne škole, titulu đaka generacije obezbedili rezultati na opštinskim i okružnim tačmičenjima iz srpkog jezika i matematike od 5 od 8 razreda. Najveći uspeh postigla je na takmičenju iz engleskog jezika u osmom razredu – I mesto na Opštinskom, II mesto na Okružnom i učešće na Republičkom takmičenju, na kome je takođe ostvarila zapažene rezultate u konkurenciji 860 učenika iz cele Srbije.

Nastavnici i mentori posebno ističu njenu spremnost na saradnju, timski rad i odnos pun poštovanja i poverenja prema nastavniku. Treba reći i da je Nina aktivno učestvovala u radu Učeničkog parlamenta, školskim priredbama i manifestacijama, radionicama i projektima naše škole.

Ono što Ninu čini jedinstvenom jeste njen nepokolebljiv karakter, jaka volja i predanost radu. U tom smislu, Nina je uspela da, uz pomoć svojih nastavnika i mentora iskoristi sve svoje potencijale i pomeri granice sopstvenih mogućnosti i postignuća. Postavljajući nove standarde, Nina je već postala primer mlađim generacijama učenika naše škole i motivisala ih za još veće uspehe u školi i na takmičenjima.

U konkurenciji za đaka generacije bila su još tri učenika koji su takođe postigli značajne uspehe na brojnim takmičenjima, a to su: Ilija Zarić, učenik 8-2, Jelena Stanojević, učenica 8-1 i Dunja Miljković, učenica 8-2,