Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Medveđa Vesti

Novica Djokić osvojio prvu nagradu za najbolju namensku pesmu

Kada spomenete ime pevača Novice Đokića, ljudi u ovom kraju naše zemlje odlično znaju o kome se radi, čovek vedrog duha koji izvodi muziku veselog ritma koja odmah tera na igru. Od nedavno su se njegovim radom upoznali i u republici Srpskoj, gde je za BN produkciju izdao novi CD koji je veoma brzo našao put do srca publike.  

Ovaj rođeni Lebančanin muzikom i pevanjem bavi se još od osnovne škole kada je njegov učitelj prepoznao njegov talenat i nadarensot prema pesmi. Od tada do današnjeg dana ne odvaja se od mikrofona.

Njegov najveći hit Omile mi jagodo, koji je snimljen pre skoro dve decenije i dan danas se sluša i veoma rado peva na proslavama i veseljima. Pored toga Novica je nedavno snimio i nove pesme koje su veoma brzo našle put do srca publike.

„Od 1972. godine ućestvujem na raznim manifestacija gde sam u više navrata pobedjivao. 1987. godine snimio sam svoj prvi album u izdanju Supertona iz Zaječara. 1997. u izdanju Diskosa izdao sam album na kome je bio jedan pravi hit, Omile mi Jagodo, pesma koja se i dan danas peva širom Srbije“ kaže za Info centar juga Novica Djokić.

Novica se sve ovo vreme  aktivno bavi kako to pevači poplularno kažu „tezgarenjem“ i posle toliko godina nedavno je snimio za BN produkciju novi album na kome se nalaze nekoliko hit peasama koje se vrlo rado pevaju.

„Na tom albumu se nalaze nekoliko namenskih pesama poput pesme Punoletstvo, Južna pruga i Krsna slava koje su mogu slobodno reći već hitovi i koje se vrlo rado slušaju“ kaže Novica i dodaje „Sa pesmom Krsna slava, koju sam ja napisao, pobedio sam na festivalu UTEKS u Beogradu. Osvojio sam 1. mesto za najbolju namensku pesmu i 2. mesto za najbolju melodiju na festivalu Udruženja tekstopisaca i kompozitora Srbije. Takođe sam nedavno učestvovao i na festivalu Zlatni glasovi u mestu Bojčinkske šume u Surčinu gde sam sa pesmom Južna pruga osvojio nagradu za najslušaniju pesmu na radio stanicama Srbije.“ ističe Novica Đokić.

Novica već dugi niz godina leti boravi u Sijarinskoj banji gde i nalazi inspiraciju za nove tekstove i melodije. Tako su i nastale pesme Oj Medveđo i Sijarinska banja. A kako saznajemo uskoro bi mogli da očekujemo i neke nove pesme, nove hitove od Novice.