Vesti

NPSS: Krivične prijave protiv ministra, direktora i načelnika

Nezavisni policijski sindikat Srbije saopštio je juče, da je podneo krivičnu prijavu protiv ministra policije Nebojše Stefanovića, direktora policije Milorada Veljovića i ostalih nadležnih u Ministarstvu unutrašnjih poslova zbog, kako tvrde, nezakonitih rešenja o premeštanju zaposlenih na drugo radno mesto.

Kako se navodi u saopštenju, NPSS je krivičnu prijavu podneo Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu zbog osnovane sumnje da su nadležni počinili delo „zloupotreba službenog položaja“ kao i da su izvšili delo „nesavestan rad u službi“.

Nezavisni policijski sindikat tvrdi da su oni doneli „1475 nezakonitih rešenja o premeštaju zaposlenih na drugo radno mesto“, a da o opisu posla, kako kažu, nisu upoznati zaposleni, koji su i nakon donošenja ovih rešenja nastavili da rade na poslovima sa kojih su premešteni.

NPSS obrazlažući krivičnu prijavu navodi da je rešenje o premestaju „nezakonito“, jer je suprotno Zakonu o policiji, dok je primenjen Zakon o državnim službenicima, koji prema NPSS, u ovom slučaju nije mogao da se primeni.