Leskovac Srbija Vesti

Održano opštinsko takmičenje u okviru Malih olimpijskih igara u Leskovcu

U organizaciji Gradskog saveza za školski sport, danas je održano opštinsko prvenstvo u okviru Malih olimpijskih igara, u kojem je učešće uzelo preko stotinu dece iz osnovnih škola sa teritorije grada Leskovca, uzrasta od 1. do 3. razreda.

Takmičenju je prisustvovao gradonačelnik Leskovca  Goran Cvetanović sa svojim saradnicima. U ime lokalne samouprave prisutnima se obratio Stefan Kitanović, član Gradskog veća i kazao da su najbolji put do formiranja zdravih osoba i kompletnih ličnosti upravo događaji namenjeni sportu.

„Male olimpijske igre okupljaju veliki broj dece. Danas su ovde deca prvog, drugog i trećeg razreda, koja će se takmičiti u različitim disciplinama.

Svesni smo da u sportu nema slučajnog uspeha, zato grad Leskovac na čelu sa gradonačelnikom dr sci. med. Goranom Cvetanovićem značajna sredstva ulaže u razvoj sporta i podržava ovakve manifestacije. Deca su budićnost grada Leskovca, a sportisti naši ambasadori.

Sva deca danas su pobednici zato što promovišu sport i sportske aktivnosti.“

Ivan Cvetanović, predsednik Gradskog saveza za školski sport, kazao je da se na ovom takmičenju predstavljaju veštine i sportovi koje deca tokom cele godine rade sa svojim učiteljima i nastavnicima fizičkog vaspitanja.

„Nadam se da će se ubuduće još više raditi sa decom. Zahvalan sam što lokalna samouprava na čelu sa gradonačelnikom pomaže Savez i što možemo da organizujempo ovakve manifestacije“.

Najuspešniji osnovci u savladavanju poligona plasirali su se na Međuokružno takmičenje, koje će se u petak održati u Vranju.