Bojnik Društvo Vesti

Opština Bojnik dobila 5,5 miliona dinara za kupovinu nameštaja u OŠ Stanimir Veljković Zele

Predstavnicima 68 lokalnih samouprava u Srbiji danas je ministarka za brigu o porodici u demografiju Darija Kisić uručila ugovore o sufinansiranju pronatalitetnih projekata i mera, u ukupnom iznosu od 400 miliona dinara. Uručujući ugovore gradonačelnicima i predsednicima opština ministarka je istakla da su lokalne samouprave najbolji i najznačajniji partner ministarstva na čijem je čelu.

Autor fotografije: Dejan Urošević

Opštini Bojnik je od Ministarstva za brigu o porodici dodeljeno 5.519.818,00 dinara. Ova sredstva biće namenjena za kupovinu nameštaja u OŠ Stanimir Veljković Zele. Opština Bojnik po ovom projektu ulaže dodatnih 3,5 miliona dinara.

„I ove godine smo kao i prošle skoro polovinu našeg budžeta izdvojili za pronatalitetne mere u šta ulažemo zajedno sa jedinicama lokalne samouprave. Srećna sam zbog rezultata koje smo prošle godine postigli u 52 lokalne samouprave a ove godine radićemo još više, jer je uključeno više opština i gradova“, rekla je ministarka Kisić dodajući da je cilj da se do 2027. godine podrže svi gradovi i opštine u Srbiji i da se tako doprinese jačanju lokalne pronatalitetne politike. Ona je naglasila da se svo ovo radi kako bi se u Srbiji rađalo više dece i kako bi nas bilo više.

infocentarjug.rs