Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Vesti

Opština Bojnik i NSZ obezbedile 12 miliona za mere aktivne politike zapošljavanja

Opština Bojnik u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje ove godine  sprovešće dve mere aktivne politike zapošljavanja udruživanjem sredstava.

„Lokalnim Akcionim planom zapošljavanja opštine Bojnik za 2019. godinu predviđene su mere sufinansiranja za program javnih radova i subvencije poslodavcima za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima. Za podršku zapošljavanju iz budžeta opštine opredeljeno 6 miliona dinara i isti iznos dobićemo od Nacionalne službe za zapošljavanje“, rekao je predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović.

„Prošle godine imali smo četiri mere, a ove godine imamo dve iz razloga što naša opština spada u kategoriju devastiranih opština, i od NSZ dobićemo veći broj pripravnika u odnosu na 2018. godinu“, dodao je Nenadović.

 

 

Opštini Bojnik odobrena su sredstva od strane NSZ u iznosu od 1.490.642 dinara za sprovođenje javnog rada pod nazivom „Uređenje putnih površina na lokalnim nekategorisanim putevima u opštini Bojnik i uređenje grobalja u mesnim zajednicama“ u trajanju od 4 meseca. Ove javne radove sprovodiće Javno komunalno preduzeće ,,Jedinstvo“ Bojnik.

 

(ICJ)