Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

Opština Lebane danas prva uručila donaciju Opštoj bolnici Leskovac

U skupštinskoj sali danas je predsednik opštine Lebane, Ivan Bogdanović uručio donaciju Opštoj bolnici u Leskovcu, načelniku pneumofiziologije dr Draganu Jovanoviću, dva koncentratora kiseonika.

„Lokalna samouprava je na molbu dr Dragana Jovanovića, načelnika pneumofiziologije Opšte bolnice u Leskovcu, kupila dva koncentratora kiseonika za pomoć pacijentima kojima je neophodna kiseonička potpora. Opština Lebane je u skladu sa svojim mogućnostima obezbedila dva koncentratora kiseonika, koje ovom prilikom i uručujemo dr Draganu Jovanoviću, načelniku odeljenja pneumofiziologije ali bih naglasio da je ovo samo početak saradnje sa Opštom bolnicom u Leskovcu i da ćemo se i dalje odazivati i pomagati, u skladu sa mogućnostima, sredstvima iz budžeta opštine Lebane“- rekao je Bogdanović prilikom primopredaje donacije čija vrednost iznosi 180 hiljada dinara.

Kako je rekao doktor Jovanović, leskovačka bolnica obratila se molbom za pomoć svim opštinama Jablaničkog okruga, s razlogom jer je kiseonička podrška neophodna pacijentima kao prva i neodložna pomoć.

„Ova podrška je veoma značajna jer ćemo na neki način spasiti živote većeg broja ljudi koji su zaraženi korona virusom. Ovom prilikom bih se zahvalio opštini Lebane, na čelu sa predsednikom opštine Ivanom Bogdanovićem, koja je prepoznala našu potrebu i želju da Kovid bolnici u Leskovcu doniraju koncentratore kiseonika. Ova donacija puno će značiti ljudima sa teritorije opštine Lebane koji se nalaze na lečenju u leskovačkoj Kovid bolnici, kao potpore u daljem toku lečenja“ – kazao je načelnik pneumofiziologije Opšte bolnice Leskovac dr Dragan Jovanović.

Nakon opštine Lebane, u toku dana donaciju u vidu koncentratora kiseonika Opštoj bolnici Leskovac uručila je i opština Vlasotince.

infocentarjug.rs