Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Srbija Vesti

Opština Medveđa proslavila svoju slavu Spasovdan

U kabinetu predsednika održan je sastanak sa Vladikom i sveštenstvom gde je bilo reči o daljim planovima saradnje Eparhije niške i Opštine Medveđa, kao i najave da će u skorijoj budućnosti početi izgradnja crkve u Negosavlju.

Svetom liturgijom proslavljena je i hramovna i slava Opštine Medveđa, a iako je želja i crkve i predstavnika Opštine bila da se ove godine posle mnogo godina obnovi tradicija pronošenja litije ulicama Medveđe, zbog mera opreznosti u sprečavanju širenja virusa Kovid 19, koje su još na snazi, od ovog plana se ipak odustalo.

Ovogodišnji domaćin opštinske slave bio je predsednik opštine dr Nebojša Arsić, koji je u svom obraćanju pomenuo da je za njega kao domaćina slave ovo važan dan, jer je po prvi put jedan Vladika osvetio slavske darove u ovoj opštini. Pored toga, svojim ranijim brojinim posetama i humanitarnim akcijama Eparhije niške, Vladika Arsenije je Medveđu i njene stanovnike darivao napredkom na mnogim poljima.

“Zabeležen je porast nataliteta, mnoge pozitivne stvari su krenule da se odvijaju, da se završavaju bitni projekti na teritoriji opštine Medveđa, Opštinska uprava opštine Medveđa je proglašena za najbolju opštinu u oblasti upravljanja, tako da slučajnost ili ne, posete našeg Vladike Arsenija su nam uvek donele pozitivan učinak”- kazao je Arsić i tom prilikom istakao da iako Vladika Arsenije ima celu nišku eparhiju kao svoju kuću, Medveđa će uvek biti njegov otvoren dom.

Čestitkom svim pravoslavnim građanima opštine Medveđa, predsednik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić je kolač predao Nebojši Stamenkoviću koji će biti domaćin iduće godine, a nakon toga uručio Vladiki Arseniju prigodne poklone.

Info centar juga