Bojnik Lebane Leskovac Medveđa Vesti

Osmaci danas polažu matematiku

Drugog dana završnog ispita, oko 70.000 osmaka u Srbiji polaže od devet do 11 sati polaže matematiku. U Jablaničkom okrugu malu maturu polaže oko 2100 svršenih učenika osmog razreda.

Drugog dana završnog ispita za upis u srednje škole svršeni osmaci u Srbiji polažu test iz matematike. Prema podacima školske uprave za Jablanički i Pčinjiski okrug, čije je sedište u Leskovcu, juče je na test iz srpskog izašlo u Jablaničkom okrugu 2101 učenik, od toga u Leskovcu 1.422, u Lebanu 192, u Bojniku 97, a u Medveđi 83 od toga 8 učenika albanske nacionalnosti. Kako smo saznaje Info centar juga  nepravilnosti na ispitu juče nije bilo

OS Vuk Karadzic Lebane 1

Polaganje male mature je u matičnim osnovnim školama, gde će 19. juna na oglasnim tablama biti objavljeni preliminarni rezultati. Učenici na završnom ispitu mogu ostvariti ukupno 30 bodova, svaki test nosi po 10 bodova, a uspeh u školi se boduje sa maksimalnih 70 poena. Ukupan broj poena ostvarenih na osnovu uspeha u osnovnoj školi i na završnom ispitu predstavlja konačan broj poena na osnovu kojih će se učenici opredeljivati za željene škole. Preliminarni rezultati završnog ispita biće objavljeni 19. a konačni 24. juna 2016. godine. Popunjavanje i predaja liste želja je 25. i 26. juna u matičnim školama, a upis učenika u prvom upisnom krugu je 5. i 6. jula 2016. godine.

OS Radoje Domanovic Bosnjace 01